Zabrzmi może 'śmiesznie'..ale suby Paradigma zrobiły na mnie wrażenie.. Szczególnie pd1200 i servo15 To było zejście,dobra kontrola..barwa przy dźwiękach instrumentów.
może to zabrzmi jeszcze śmieszniej, ale na mnie wrażenia większego servo 15 nie zrobił... Być może że na AS nie mieli czasu go ustawić (tak jak reszty kolumn Paradigma) albo postawili na "zrobienie wrażenia" bo całość strasznie napierdzielająco grała...
[ Dodano: 2007-04-06, 20:35 ]
Zamieszczone przez different
BSW pokazuje niskie zejście
może któryś z posiadaczy 154II w końcu go pomierzy ? :)
Chętnie,nawet gdzieś zamieszczałem tu.Ale wiadomo w czym u mnie siedzi.A zresztą,w Twojej obecności mierzyliśmy BR,pamiętasz?Wtedy co Viper za stojak robił :mrgreen: BR był cos kole 40Hz jak pamiętam.
Sam fakt pamiętam :) Ale wyników już niebardzo :)
Pozatym właśnie chodzi o to że Twój sub był relatywnie wysoko zestrojony - na 40hz,
więc nie bardzo mógł zejście pokazać , a mnie interesuje pomiar suba strojonego w okolice 30 paru hz - wszyscy zachwalają że tak niesamowicie nisko schodzi , więc chciałbym tego doświadczyć, choćby tylko wizualnie :)
MDS10 jak sie dobrze zakręcisz to wyrwiesz za mniej niż 500zł. Ostatnio w Car audio reda mieli promocje jeśli dobrze pamiętam.
Głośnik naprawdę genialny, łączy w sobie to co najlepsze. Ma bardzo dobre zejście, jest cholernie szybki i potrafi mocno kopnąć a bas jest bardzo zróżnicowany i urozmaicony. Gra lepiej od MDS08 którego mam, ale na 10 mnie nie było stać, poza tym 08 idealnie sie sprawdza w roli sprawdza w roli małego suba do samochodu.
Powiem krótko nie znam się zbytnio na pomiarach głośników wiec nie wiem jakie posiada BSW 154-II ale sugerując sie doswiadczeniem i praktyką to wydaje mi się ze ten ravemaster to naprawde ma dobre zejście, niekiedy czestotliwosc jest tak nisky ze nie da sie wytrzymac,bas jest mięki,nie kopie tak twardo po klacie wiec napewno nadaje sie do domku(moje zdanie). jedynym mankamentem jego jest zalecana wielkość obudowy(100-110L) a tutaj rowniez pojawi sie waga (75KG) no i mamy pralke jak to kiedys umberto powiedział. Ale według mnie to bayma z tego co tu czytam troche o niej to chyba raczej posiada bardziej estradowy bas i w domu troche inaczej juz by grało ale na dużą sale to bez wątpienia ze by lepiej zagrała.Kusi mnie ten głośnik tylko dopiero co zrobilem pierwszą konstrukcje i nie chce wydawać kasy.Jestem też zaskoczony mile że bayma potrzebuje duzo mniejszego litrażu (60 L) to mi sie naprawde podoba! czekam na jakas konstrukcje pożądną na tym głośniku.pozdrawiam czytających
niekiedy czestotliwosc jest tak nisky ze nie da sie wytrzymac
to nie jest zbyt zachęcające ;]
Pozatym nie ma czegoś takiego jak częstotliwość tak niska że nie da się wytrzymać, słuchałem wiele zestawów które grały zdecydowanie niżej niż ten BSW i czegoś takiego nie stwierdziłem...
Napewno nie jest to kwestia tak monstrualnego zejścia, lecz prędzej charakteru brzmienia.
możliwe,nie jestem aż takim audiofilem jak wy panowie ale chciałem tylko dać do zrozumienia że sub na BSW przy zeusach jest bardzo dobrze słyszalny i dodaje brzmienia
heh , no ja go mam ... ale narazie czekam jeszcze na wzmaka ...
jak tylko wzmak dojdzie to postaram sie cos o nim napisac , jednak bedzie to tylko opis moich wrazen , gdyz sprzetu pomiarowego nie posiadam ...
wizualnie glosniczek bardzo ladny :)
Skomentuj