Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralka???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Centralka???

Witam.
    Posiadam 2 gnm 12/10/4 i gdwt 9/80/5 .
    I tu pytanie czy była by z tego jakaś w miarę centralka ?
    Czy była by potrzebna jakaś zwrotka?

to średniaki, więc niebardzo.
    Zamieszczone przez bartek19
    Czy była by potrzebna jakaś zwrotka?
    zdecydowanie.

bartek19, może to dość banalne, ale radze poczytać artykuły na stronie głównej - dużo tego nie ma, a dowiesz się wielu rzeczy, bardzo istotnych informacji.

Kolumna centralna musi być zbudowana analogicznie do reszty kolumn w zestawie kina domowego.
    Powiedz nam jakie są pozostałe kolumny w Twoim kinie, postaramy się pomóc.

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź .Frontowe kolumny to Altusy 75 sub na tonsilu 20/80/2 .
      Posiadam jeszcze głosniczki szeroko pasmowe 12/10 tonsila troche mi szkoda je odstawiać do szawki. Wszystko to chodzi na pioneer vsx-416 A jeśli chodzi o głośniki tylne to jakiś zestaw stereo z poczciwej firmy ,,Alpierd".

Skomentuj

Zestaw nieco przekombinowany :)
        Czym napędzasz suba ?

Ja nie lubie takich zestawów, szczerze mówiąc zmieniłbym w nim wszystko prócz ampli (który nadaje się do budżetowych zestawów kina domowego) i głośnika na suba (jeszcze nie wiem jaki ma napęd).
        Ten pioneer przy 5 kanałach ma naprawde symboliczną moc, nadaje się w sam raz do 5 monitorków na jakiś 15cm głośnikach.

Skomentuj

sub na mostku ,,tadeuszy" wiem ze głosniki nie są jakieś wypas ale moim zdaniem w sam raz jak dla mnie. Wzmak niezbyt mocny ale sub w kinie nadrabia. pomieszczenie ma ok 20 m/k
          moze coś na wakacjach skręce sobie na fronty. Lecz jak na razie mam to. Czy na szerokopasmówkach będzie centralny. Wiem ze centralny ma przenosić takie samo pasmo co fronty.Jestem laikiem jeśli chodzi o zestawy i zwracam się właśnie na forum o rade.

Skomentuj

Od biedy możesz zrobić centrala na dwóch szerokopasmowcach, bez wysokotonowego.
            Z tym że pozostaje kwestia wytrzymałości mocowej - będziesz musiał dać małą obudowe zamkniętą.
            Jakoś to do wakacji grać będzie,a potem proponuje te altusy, alpierdy i centrala wystawić na allegro.
            Zamieszczone przez bartek19
            ale moim zdaniem w sam raz jak dla mnie
            zrobisz coś na jakotakim poziomie i nie będziesz chciał pamiętać jaką kupe wcześniej miałeś

Skomentuj

Czaruję...
            X