Swego czsu miałem poczciwego Malucha i wystarczały mi same elipsy zamontowane w wyjmowanej skrzynce przy tylnej szybie.Ale można je też zamontować poziomo wycinając otwory w półce(szkoda niszczyć samochód ale...).Komora silnika jest oddzielona od kabiny dwoma takimi metalowymi półkami więc po wycięciu otworów w pierwszej zostaje druga.Głośniki się nie zniszczą ale basior będzie Ci uciekać bocznymi wlotami powietrza(to tak jakby b-r był wyprowadzona na zewnątrz).Proponuje budowę skrzyneczki na tylną połkę z elipsami np.GMS i Bedziesz zadowolony(tanio i głośno).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer do Malacza
Collapse
X
-
Moje pierwsze auto to był maluch...
I mój pierwszy subwoofer też powstał w maluchu...
Wiertarka i piłka do metalu.
Po godzinie powstała dziurka w bagażniku zgodnie z projektem chłopaków z Wrocławia (ECA).
W to miejsce została przykręcona solidnymi śrubami wiorówka 18mm nieco wieksza niż otwór w "grodzi". Silikon uszczelnił szpary pomiedzy blacha a wiorowka. W niej oczywiście otwór na głosnik 20cm (wiekszy chyba nie ma sensu w maluchu). Z racji tego ze maluch był dobity to głośnik był porównywalnej klasy - 888 :-)
Zasilany z 20 paro-watoerj końcówki w radiu SONY. Niefiltrowany bo niby jak.
Efekt: naprawde niski snujący się bas. Jak ktoś wsiadał do malucha to nie mógł sie nadziwić ze malutkie głośniczki w drzwiach mają taki niski i mocny bass.
Wiercenie dziury w tylnej półce to zły pomysł - odgroda akustyczna (co prawda dyskusyjnej efektywności) A wielkie skrzynki wożone za tylnym siedzieniem to iście odpustowo-hipermarketowo-dresiarsko wyglądające rozwiązanie.
Pozdrawiam.
PS.
Kiedyś zasiliłem to przez "prawdziwy" wzmacniacz (zasilanie blisko z akku) i efekt mizerny (moze to wina słabego głosnika).
Jedno jest pewne: NIE DA SIE ZAGŁUSZYĆ SILNIKA W MALUCHU (chyba ze na postoju na wolnych obrotach)
Skomentuj
-
zgadzam sie w pewnym stopniu z Łukaszem ze raz a dobrze a tego sięw maluchu nieda zrobic bo do tego sa potrzebne jakieś pieniądze, poco pakowac kase w sprzet audio do maluszka skoro sam maluch mniej warty :| , najlepiej dozbierać na ciekawsze autko
to coś w stylu robienia suba na głosniku za 30 złoty i wykanczać po 5 razy wiekszych kosztach .. totalna głupota !!!!
to moja propozycja heh
Skomentuj
-
Jezeli chcesz miec boom w maluszku to polecam stronke: http://www.fiat126p.pl/index.php?action=caraudio
A swoja droga ciekaw jestem jak to gra :-)
Skomentuj
Skomentuj