Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

odlegosc b-r od tylniej sciany

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

odlegosc b-r od tylniej sciany

Chodzi mi o konkretny przykład. Chce zrobic suba z bardzo długo rura o srednicy 10cm i ta rura "zatrzyma sie" 2 cm przed przeciwlegla scianka obudowy. Czy moze byc tak blisko. Słyszałem ze odległosc minium to srednica tunelu. Ale niesłyszałem narzekania gdy ktos niespelnil tego warunku:)
    W subie Tonsila pasmowo przepusyowym (200A) zastosowali wlasnie tak duzo rure ze siegala prawie do samej tylniej sciany obudwoy

Teoretycznie to powinna byc w odleglosci od kazdej przeszkody conajmniej o swoja srednice.
    PS ja nie mam takiego problemu bo stawiam tylko na closed ;]

Skomentuj

CLOSED RULEZ

Skomentuj

2 cm to za mało zdecydowanie. Zmniejsz średnice otworu o jakieś 2-3cm też bedzie dobrze.

Skomentuj

to dlaczego w firmowym tonsilu mogli tak zrobic ...

moze ten kto robil tak daleko siegajace b-r sie wypowie

Skomentuj

Powierzchnia szczeliny tak oddalonego b-r to ok 80cm2 a wiec tyle co powierznia samej rury b-r. Wiec te 2cm nie sa takie zle. Jedyne co to moze powietrze swista bo sie bedzie zalamywac pod katem prostym.
            Jak to dluga rura to nic sie nie stanie jak ja skrucisz o 1-2cm.

Skomentuj

Irek ma racje!
              A co do Tonsila to rozne rzeczy wyprawiali z lepszym lub gorszym skutkiem

Skomentuj

Zdecydowanie irek ma rację,
                Nie tylko TONSIL, Yamaha też tak robi.

Skomentuj

Możesz użyć rurek o takim kształcie http://www.visaton.de/english/artike...a01923bc4d5ad0

Skomentuj

Czaruję...
                  X