Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

poszukiwana zwrotnica stx +arn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

poszukiwana zwrotnica stx +arn

chcialbym wiedziec czy ktos zajal sie zwrotnica do zestawu stx 10 200 pj i arn 150
    nie wiem czy warto kupowac w ciemno stx bo arny juz mam i zastanawiam sie nad wysokotownowkami bo nie wiem czy w najblizszym czasie pojawi sie zwrotnica do w/w zestawu, a w necie nie znalazlem "mierzonej" zwrotnicy

jesli ktos w najblizszym czasie chce sie tym zajac to prosze o odpowiedz

pozdrawiam wojtek

jeśli mowa o 4R arn150 i 8R PJ to możliwe że powstanie na dniach :)

Skomentuj

takero, jezeli masz przypadkiem 2 ARNy to pomierz tez dla WTW i TWW (czy jak tam to sobie oznaczasz)

ja jutro postaram sie brac za pomiary GDN 16/50/6 + sc10n - o ile ze sprzetem jest wszystko OK

Skomentuj

mam przypadkiem jednego, a ściślej mówiąc będe miał jutro jak do Irka wpadne :)
        Pozatym nie mam budy żeby ją przerobić na wtw, tww ... Jak znajde nieco czasu to powstanie zwrota dla monitorków.

Skomentuj

WOW!!!! arn-a mam 4 ohm a stx jeszcze nie kupiłem ale czekam na zwrotke zeby składac zamowienie wiec 8 ohm moze byc, jaknajbardziej
          a przy okazji czy korektor impedancji tez zostanie zaprojektowany? (bo tlumik to nie problem chyba, sa tablice od tego) a co do korektora to są kalkulatory (nie wiem na ile wiarygodne) ale i tak nie znam indukcyjnosci cewki arn-a bo z tego co pamietam to ta wartosc jest wymagana (obok rezystancji) do obliczenia korektora, jesli sie myle to prosze mnie poprawic

Skomentuj

generalnie zwrota pod te głośniki powinna być możliwie tania więc nie będe takich dodatków stosował raczej :P

Skomentuj

tym lepiej dla mnie, bo zalezy mi na tym zeby I konstrukcja (znaczy pierwsze kolumny, bo wzmacnaicz do tego juz jest) byla tania, potem pomysli sie o czyms lepszym, przy okazji jak gruby powinien byc drut z ktorego sa nawiniete cewki do takiego zestawienia glosnikow i jaka powinien miec rezystacje? (w wielu sklepach nie ma podanej rezystancji cewki ale w polink zaskoczylo mnie to ze jest duzo cewek o takiej samej srednicy drutu a rozniacych sie wlasnie rezystancja)

Skomentuj

takero, skoro ma byc tania to nie bedziesz az tak bardzo uwzglednial ch-ki... tak wiec czy przypadkiem zmiana elementow na 2x mniejsze/wieksze nie wystarczy aby zastosowac 8ohmowego ARNa?? (pomijam oczywiscie raczej niewielkie zmiany ch-ki obu wersji)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  tak wiec czy przypadkiem zmiana elementow na 2x mniejsze/wieksze nie wystarczy aby zastosowac 8ohmowego ARNa??
                  to już będzie pewien kompromis ze strony osoby która zastosuje to rozwiązanie.
                  Możliwe żę pożyczę 8R arna i z nim też coś zrobie ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    Możliwe żę pożyczę 8R arna i z nim też coś zrobie ;]
                    bylbym wyjatkowo wdzieczny :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                    X