Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa skrzyni / tuby

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa skrzyni / tuby

Siema ostatnio krąży mi po głowie zbudowanie takiego czegoś

link

link

to na żułto to gąbka do wygłuszenia , obrazek cały czarny to widok z przodu .
    Może mi ktoś doradzić czy takie coś by ładnie grało , obudowe bym zrobił z płyty MDF ( chyba że zwykła wiórowa też by się nadawała ) , i jak by było lepiej bez gąbki w środku i przedniej klapy z bas reflexami ?? , czy tak jak jest , głośnik w środku to tak myśle że jakiś 1000 wat tam wsadzić .

Pozdro

breaker, cos Ty za tworczosc odwalil??!! przeciez tam nie powinno byc zadnej scianki z b-r!!
    zrob ta tube ale wg oryginalnego projektu i wsadz tam takiego STXa jaki jest do niego dedykowany a nie jakies badziewie "1000W" bo ta tuba robi wrazenie nawet na malej mocy

Skomentuj

tam siedzi pewnie gdn-30-200-x-ae i na nim rob ta tube. tak jak nie wsadza sie 6,5' do obudowy od 18' tak samo tube sie projektuje pod konkretne glosniki.

Skomentuj

Zamieszczone przez breaker
        myśle że jakiś 1000 wat tam wsadzić
        a masz juz taki glosnik 1000 wat na oku??

Skomentuj

breaker, zaznajom się z hornresp tudzież podeprzyj się wpisami ludzi którzy przez to przeszli.I nie ma znaczenia czy głosnik ma 1000W czy 10W.Poważnie.

Skomentuj

a wiecie może jak obliczyć wielkość tej skrzyni pod głośnik . Konkretnego glośnika nie mam jeszcze upatrzonego .

// edit z tego obrazka ( w powiekszeniu ) dziura od głośnika ma koło 5 cm , wiec jak wsadze jakis 30 cm to tuba będzie mieć mniej więcej 60 na 90.

Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam

Skomentuj

breaker, o czym Ty piszesz?? to niemasz jeszcze sciagnietego projektu tej Tuby??

Skomentuj

ooooo Dzięki za projekt tuby :) , ale z wymiarami byłem blisko , mialem tylko ten obrazek co na początku postu jest .

Pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                X