Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Diy vs Zestaw muzyczny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Diy vs Zestaw muzyczny

Witam!!
    Prosze o dorade i wypowiedzenie sie co o tym myslisz.

Aktualnie posiadam wzmacniacz Pioneer 443 i kolumny stx18sw i jakies alpierdy na wysoko. Mam biorko rogowe i stereo nie jest jakies super a Sw nie wykazuja sie sklonnoscia do duzego basu

Po sprzedaniu tego mialbym do dyspozycji jakies 400zł i teraz pytanie czy zestaw za taka kase zagra godnie i nie bede sobie plul w brode ze sprzedalem wzmacniacz oraz glosniki ??

Jak bedzie lepiej i bede zadowolony to czekam na propozycje co jest fajne niekoniecznie 5,1 moze byc dobry zestaw w stereo....

za te pieniadze chyba nie zrobisz nic lepszego. zmien tylko wysokotonowke na sc10n i zaaplikuj odpowiednia zwrotnice.
    w jakiej budzie masz tego STXa ze az tak malo basu odczuwasz??

Skomentuj

17 L

Skomentuj

to moze zwrote masz bez kompensacji baffle? poza tym bardzo wazne jest dokladne ustawienie rezonansu obudowy - glosniej przez niska qts jest bardzo podatny na zmiane strojenia...

Skomentuj

dobra juz zostawmy sprawe aktyalnych kolumn bo i tak jak nie kupie zestawu to zrobie nowe kolumny...

ale raczej jestem sklonny kupic zestaw chyba ze bardzo odradzacie kupienia zestawu

Skomentuj

to bylby raczej krok wstecz (kupno "zestawu")

Skomentuj

niby krok wstecz ale wkoncu normalne stereo to najbardziej wypowiada sie za zakupem zestawu

Skomentuj

posluchasz troche i znowi zachcesz czegos zbudowac

Skomentuj

Zamieszczone przez hardzio
                  Mam biorko rogowe i stereo nie jest jakies super
                  Jako ciekawostka:
                  Jak będziesz mieć trochę kasy do wydania, a nie będziesz zmieniać umeblowania, to możesz kupić monitory studyjne. Charakteryzują się inną architekturą. Robione są pod krótki dystans słuchacz-przetwornik. Przeważnie jednak są to monitory aktywne, przez co sporo kosztują.

Skomentuj

myslalem o zakupeniu czegos takiego

http://allegro.pl/item190353092_logi..._rms_nowe.html

Skomentuj

hardzio, jaki masz duzy pokoj?
                      Wymien tego alpierda na chodzby stxa - tego za 20zl.
                      Logitechy sie do muzyki nie nadaja i to kompletnie! W filmach i grach jest nawet nawet - subik sie w filmach sprawdza.
                      Z-2300 napewno zagra "nizej" od podlogowek na 18/120 ale z srednica i szczegolnie wysokimi to jest daleko w tyle do podlogowek na 18/120 + pj
                      Nie mowie ze bylbys niezadowolony z z-2300, ale zdecydowanie kolumienki lepsze:) szczegolnie do sluchania muzyki. Z-2300 nie maja wysokich tonow;] i taka jest prawda:)

Skomentuj

Pokoj mam malutki okolo 9m2. A jak bym chcial dorobic suba do kolumienek to i odrazu wzamka i znowu koszty, nie wiem sam jak zrobic zeby bylo dobrze :)

Skomentuj

No to w 9mk masz malo basu z 2szt 18/120? Eee... Kup pj i bedzie lepiej niz te z-2300 - wiem bo je tez mialem

Skomentuj

hardzio,nawet monitorki na arn-150 i sc10n zagraja lepiej od tego badziewia,to ze ten subik robi bum bum (i to jeszcze mulowato) to nie znaczy ze ten "zestawik" jest dobry.

Skomentuj

zestaw creativa za 200zl bym kupil bez zastanowienia. ale jakbym mial wydac ponad 400zl na komputerowe glosniki to juz bym sie baaaaardzo zastanowil. przeciez w tej cenie zrobisz dobre monitorki + kupisz uzywany wzmacniacz

Skomentuj

Czaruję...
                              X