Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Help - Mam problem z głosniczkami

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Help - Mam problem z głosniczkami

Witam. Jak narazie jezdze na creativkach 5.1 inspire z 4-5 lat nie pamietam modelu i na zestawie EH60 Techniksa... od muzy nie od chodze prawie na minute nie liczac snu a denerwuje mnie zacinanie glosnikczkow od wiezy : SB-EH60... oczekuje czegos wiecej i zastanawialem sie czy by nie zrobic wlasnych kolumienek a akurat zestawie 5.1.... chcialem zrobic 2 fronty 3drozne zbudowane u gory z jakis 2 wysokotonowych polaczonych szeregowo ponizej ich 2 srednio tak samo polaczonych i ze lubie mocny bass pozniej z 4 niskotonowych szeregowo i rownolegle ale nie wiem jak sie do tego zabrac jak dobrac wymiary obudow zeby nie bylo znieksztalcen...

Moze to troche glupie ale czytalem czesc postow i tematow i arty na str glownej i tak nie czaje czy moge tak i tak itd itd...

Bylbym wdzieczny jakby ktos mi pomogl na priv albo pub jak kto woli bo nie znam sie wogule jaka zwrotnice uzyc czy wyciszac przy tak duzych kolumnach :(

z gory dzieki i pozdrawiam

http://diyaudio.pl/viewforum.php?f=5

Skomentuj

gry_niu, czy masz pojecie ile taka zabawa kosztuje??
      ile masz pieniedzy na to przeznaczonych??
      tak ogolnie mowiac to troche nie najlepszy pomysla ale to sie wyjasni pozniej...

Skomentuj

A masz jakis inny pomysl? Myslalem wlasnie o tym chyba zeby poprostu 2 mocniejsze kolumny w stereo.... Nie wiem kompletnie co i jak byloby najlepsze dlatego napisalem proszac o pomoc

Skomentuj

pomyslow jest wiele ale to zalezy na poczatku od funduszy a pozniej od posiadanego sprzetu i doswiadczenia. bys sie bardzo zdziwil jak potrafia zagrac male glosniki ale dobrej jakosci :wink:

Skomentuj

Mysle ze moglbym przeznaczyc wtedy na pare kolum ok 1000-15000 zl

Skomentuj

Zamieszczone przez gry_niu
              ok 1000-15000 zl
              spory rozrzut :mrgreen:
              od dawna mam ochote na "potworki zibiego" ale ani mnie niestac ani niemam odpowiedniej kubatury :razz:

Skomentuj

gry_niu, xw plus np.seas-sik i wywalisz tego creativa czy jak mu do smieci.
                Kolumienki a raczej monitorki które sprzedalem na xw i audaxsie w 16 metrach na symku grały niemal przepieknie,wiem że zaraz odezwią się głosy sprzeciwu co do średnicy z xw-u ale kochani,pieniążki,i jeszcze raz pieniążki.Po prostu kompromis.

P.S.Za 1500 zł nie da się zrobić 3-way na poziomie,tyle wyjda dobre niskotonówki,gdzie reszta?Proponuję małe kroczki.

Skomentuj

umberto, zgadzam sie z toba bo wczesniej sie przygladalem jak qmpel z klasy skladal swoje kolumienki i to nie jest tania zabawa a chcialem sprobowac a nie wiem poprostu od czego i jak sie za to zabrac a chodzi mi o sam wynik bo potrzebuje dobrego sprzetu grajacego... ktos napisal w innym temacie ze ludzie patrza tylko na marki ale tak nie jest bo skladajac samemu wiesz czego sam potrzebujesz i to robisz i nie placisz za sama firme a praca jak dla mnie to czysta przyjemnosc posiedziec w elektronice...

Pozdrawiam i moze sie zdecyduje jak powiedzial Pawel S., o "potworkach" sa dobre bo czytalem recenzje ale koszt wzmachola itd to jest ok 3500 zl lacznie z kolumienkami.... musze jeszcze popracowac zeby pomarzyc o czyms takim

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                    xw i audaxsie w 16 metrach na symku grały niemal przepieknie,wiem że zaraz odezwią się głosy sprzeciwu co do średnicy z xw-u ale kochani,pieniążki,i jeszcze raz pieniążki.Po prostu kompromis
                    ja sie moge z tym zgodzic!! poczciwe ARN150 jak dostaly do wspolpracy vife + dobrze zaprojektowana zwrotnica zagraly naprawde duuuzo lepiej. nadal to sa najlepsze kolumny jakie sluchalem mimo ze GDN 16/50/6 + sc10n maja zdecydowanie lepsza srednice

gry_niu, to moze wlasnie to co mam w opisie?? 2xARN 150 + vifa??
                    4x 30zl + 2x 119zl + 70 + przesylki + obudowa + wykonczenie + wklad wlasny - niebedzie drogo :wink:

Skomentuj

za 1500PLN można zrobić coś naprawdę ciekawego i dobrze grającego, nie ma nawet co patrzeć w stronę TESLI.
                      jutro podrzucę tu kilka propozycji, a tym czasem zachęcam do przejrzenia działu - własnych konstrukcji.

Skomentuj

za 1,5k przy odrobinie szczescia zrobi sympatyczny zestaw 2.1 przeznaczajac na suba 500zl ( bsw + panel matronixa) ma 1000 na stereo.

Skomentuj

z takimi funduszami spokojnie zrobisz kolumny na monacorze sph-165kep i vifie xt19. pytanie jeszcze jak duzy masz pokoj?

Skomentuj

pokoj : ok 25m2 a chce poprostu kolumienki z dobrym basikiem bo slucham mocnego rapu i techniawke ( house , trance , elektro )

Skomentuj

Czaruję...
                            X