Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mission m704 czy sie oplaca?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mission m704 czy sie oplaca?

Mam okazje kupienia Mission m704 3 latki w stanie perelka ,nie pilowane ,od uzytkownika sluchajcego raczej spokojnie i cicho ,wacham sie w porownniu codo Paradigm monitor 9v2, sluchalem dzisiaj tych mission i wypadlu czalkiem niezle ale nie jestem pewien czy paradigm nie potrafi wiecej w zakresie gory i dolu ,zlaezy mi na dziweku dynamicznym do muzyki techno hiphop z cofnieta srednica ,jesli chodzi o litrarz ogolny obudowy to mission sa o 10dm3 wieksze ale maja tylko jedne glosnik niskotonowy 20cm na plecionce z wlokna szklanego. Koles chce mi je sprzedac za 1500-1600zl jak w spomnialem sa w bardzo dobrym stanie.
    Co o tym myslicie ,sluchalem ich w pomieszczeniu garazowym lekko tlumionym wedlug jego wydziwow o powierzchni 26m2 2 m wysokosci wiec niskie moj pokoj to 20m2 2,55 wysoki ,a Paradigma 9v3 sluchalem w sali odsluchowej nieco wiekszej , okolo 34m2 przy dobrej akustyce na Bemowie w Warszawie w sklepie Polpaku , paradigm wydawal mi sie schodzic nizej z bardzij budzacym gorze niskim i drzacym dzwiekiem co mi odpowiada, tu zaznacze ze poszukuje miekkiego tlustego basisk i wystrzonego sopranu ,mission nie byly takie zle ale czy dadza rade wygrac z paradigmem?? Moj wzmacniacz to Yamaha AX-870 wiec potezna maszynka 110W / 8 om 180W/ 4 om wiec wysteruje kazde a nawet przesteruje :) Co radzicie?? Pozatym w ucho wpadla mi tez KODA AC670F i mam wieli dylemat na mission musze sie szybko decydowac poniewaz czlowiek ten ma tez 2 kupca , wogole jak je widzicie .mozecie cos poradzic w tej sprawie ,to 1 kolumny firmy mission jakie sluchalem
    ????

Raczej na tym forum budujemy a nie doradzamy ale ja dla techno bym Paradigma...z tego co czytalem te kolumny maja wykop.....

Mysle ze do techno najlepiej sie sprtadzwa....

Skomentuj

jak kolega wyrzej do techno paradigmy :)napweno nie bedziesz zalowal

Skomentuj

wiem wiem ale sa zadrogie a dzisiaj odkrylem KODE AC670F i co ciekawsze NT306F tam jest tylko 2x16.5 cm niskich ale jaki basik ale obwaim sie ze moga nie podolac mojemu wzmacniaczowi bo ta Yamaszka to niezly potworek 2x110W RMS 8 om i 130W RMS / 6 om a te NF sa 6 omowe

Skomentuj

jak nie bedziesz przesadza ł z kreceniem potencjometru to nic siie nie stanie. popatrz na jpw

Skomentuj

wlasnie chodzi o to ze bede przesadzal ,kolumny kupuje do myzki rozrywkowej aby na nich puszczac mzyczke na ewentualnych imprezkach noi sluchac w domowyh warunkach ciszej ale przewiduje dawanie im niezlego kopa poto kupilem pozadny iwelki mocny piec i szukam tez takich kolumn noi zeby mialy oczywiscie dobry mieki nisko schodzacy bas NT306F maja ten bas piekny ale obawaim sie o ich potencjal ze wzgledu na male wofery ,moze ktos mial doczynienia z nimi posiada je i moze cos poradzic ???

[ Dodano: 2004-10-13, 00:08 ]
            najbardziej pasuje mi pradigm monitor 9v3 ale to juz inna wieksza o wiele kasa wiec musze sie z nimi pozegnac :(

Skomentuj

czy NT306F nie jest konstukcja 3 drazna ??

Skomentuj

tak jest 2 nikotonowce sredni na kewlarze i wysoki w kopulce ,jesli chodzi o stosunek wielkosci glosnikow basowych do wagi kolumny to najciezsze kolumny kody a w rankingu calej kody 2 w cenie po AC670F

Skomentuj

to zobacz co producent proponuje

Skomentuj

jakto co producent proponuje ??? nie rozumiem?

Skomentuj

Czaruję...
                    X