Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głośniki zastosować??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie głośniki zastosować??

WITAM
    Mam niezły problem. A mianowicie==> Kupiłem zwrotnicę 2 drożną, która ma obcięcie pasma na 9000 Hz. Głośnik niskotonowy tonsila to ok. 32-5000Hz, a gwizdek to ok. 1kHz - 18kHz(podłączony do zwrotnicy na paśmie 9kHz==>20kHz). Czyli mam dziurę w paśmie==>

32Hz====>5kHz====>.....====>9kHz====>18kHz
    BASS DZIURA GWIZDEK

Co z tym zrobić. Czy jakieś kombinowanie z głośnikiem średniotonowym coś pomoże, gdy przylutuję go do głośnika niskotonowego, to wtedy powinien uzupełnić on pasmo, lecz czy nie będzie "charczał", gdy bass będzie głośno śmigał?? bo będzie grało to co BASS.
    POMÓŻCIE PROSZĘ, a gdy coś wykombinuję to dam moją konstrukcję przenośnego nagłośnienia na forum.
    POZDRAWIAM

Witam
    Od kiedy to konstruujac kolumny najpierw kupuje sie zwrotke??
    Jezeli to zwrotka 2 drozna to nic Ci nie da przylutowanie sredniaka do niskotonowca.
    Atak swoja droga to co to za zwrotka?? Toi bedzie latwiej tym madrzejszym pomoc Ci (nie mowie tu o sobie)
    Pozdro!!!

Skomentuj

ogloc, jaki to tonsil?? bo pasmo ktore podales jest dla "plaskiego" przetwarzania. mozliwe ze jak podlaczysz to nawet nie uslyszysz roznicy

co do poprawnosci postepowania to kolega wyzej sie juz wypowiedzial. (przypomina mi to temat z elektrody...)

Skomentuj

Wez sprzedaj ta zwrotnice i podlacz wysokotonowca tylko na konda,bedzie to jakos gralo. Mowisz ze to sprzet przenosny wiedz co tu duzo kombinowac,ja w moim sprzecie wysokiego mialem tak podlaczonego i wszyscy imprezowicze byli zadowoleni. PS. zyskasz tez troche spl-a.

Skomentuj

A gdy zostawię tylko niskotonowca i gwizdek przy zwrotnicy to będzie ta dziura w paśmie słyszalna?? Czy lepiej kombinować z przyłączeniem średniotonowca do niskotonowego, lub zamiast tych dwóch to dać szerokopasmowy głośnik?? BASS powinien w szerokopasmowym dobrze grać, co??

Skomentuj

Ale po co kombinowac?? skoro masz juz gotowa odpowiedz zwrotka out i dac konda.
            Daj sobie pomoc!!!
            Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez ogloc
              A gdy zostawię tylko niskotonowca i gwizdek przy zwrotnicy to będzie ta dziura w paśmie słyszalna??
              zapewne Ty jej nie uslyszysz (no chyba ze bezposrednio porownasz z dobrymi kolumnami

Zamieszczone przez ogloc
              Czy lepiej kombinować z przyłączeniem średniotonowca do niskotonowego
              to nic nieda

Zamieszczone przez ogloc
              lub zamiast tych dwóch to dać szerokopasmowy głośnik?? BASS powinien w szerokopasmowym dobrze grać, co??
              jezeli szerokopasmowy to wtedy po co wysokotonowy?? no i z basem troche ciezko w wiekszosci takich glosnikow - bedzie ale raczej stukajacy

najlepiej zmontuj to co masz i sam ocen

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                zwrotka out i dac konda.
                A co da ten kondensator (ZAŁATA DZIURĘ W PAŚMIE??)
                SORRY ALE UCZĘ SIĘ TEGO DOPIERO

Skomentuj

kondensator odetnie niskie tony dla wysokotonowca i uchroni go od szybkiej smierci

zamiast pytac to uruchom to w koncu!! teoria teoria a praktyka zawsze swoje...

Skomentuj

Czaruję...
                  X