Witam! Zamierzam zbudować kolumny według projektu widocznego w załączniku. Jak go oceniacie, co byście zmienili? Wykonałby mi ktoś zwrtonice pod ten zestaw? (jeśli tak to w jakiej cenie). Jaka ma być całkowita objętość wewnetrzna skrzyni? jakie komory z jaką objętoscią zrobić itd. Za udzieloną pomoc z góry dziękuję!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny na głośnikach TESLA
Collapse
X
-
przeglądałem, ale nie wszystkie są takie jak chcę. Mógłbyś podać jakieś zestawienie w którym koszt głośników nie przekroczy 220 zł, zwrotnice będzie w miarę łatwo dobrać i wykonać i żeby bas byłby przyjemny?
[ Dodano: 2007-06-03, 16:47 ]
ok jest juz nowy pomysł, przedstawiony na obrazku w załączniku. Co o tym myślicie?Załączone pliki
Skomentuj
-
umberto, dlaczego twierdzisz że trudniejsza?Zamieszczone przez slabiaqteraz zależy mi jeszcze na dobrej mierzonej zwrotnicy pod ten zestaw,
Ogólnie,chcesz tworzyć,twórz.Ale wpierw poznaj zasady takiego tworzenia,podziały,mozliwości poszczególnych sekcji,fazy...pozornie jest fajnie,można szybko cos zlepić.Jakościowo to już droga przez mękę.i tu się kończy droga amatorów taniego brzmienia.
Skomentuj
-
umberto, dlaczego stresujesz nowego chlopaka ktory nawet podstaw niezna??
ma przynajmniej swiadomosc jakich glosnikow szukac i chwala mu za to ze nas slucha.
slabiaq, ARN 150 to super glosniczki (w tej kategori cenowej) i bedziesz zadowolony, jedyny wymog to odpowiednio mocny wzmacniacz
Zamieszczone przez Langustaale możesz nawet dozbierać do SC10N
slabiaq, zwrotnicy pod ten konkretny zestaw nikt jeszcze nie pomierzyl. jest troche lepsza pod visatona sc10n ale tez "skladak"
jezeli chcesz miec super zwrotnice to nazbieraj na vife D27TG i podesle Ci zwrotnice zaprojektowana przez irka
ale ogolnie mowiac mozesz smialo zamawiac te glosniki :wink:
skrzynka b-r 15-20litrow (lepiej nie wiecej) strojona w okolice 50Hz
Skomentuj
-
http://www.allegro.pl/item200524770_..._gwarancj.html a co myślisz o tej zwrotnicy? tylko zamówić nie na sc10n tylko na gdwk...
Skomentuj
-
slabiaq, mozna by zastosowac ta zwrotnice ale lepiej ja sam zbuduj. za te pieniadze zrobisz ja na lepszych elementach no i z lepszym wygladem
jezeli naprawde nie potrafisz sam tego zlozyc to moglbym pomoc bo i tak niedlugo bede zamawial czesci z polinka wiec moge cos dodatkowo zmajstrowac. a moje zwrotnice sa ladniejsze :razz:
Zamieszczone przez slabiaqtylko zamówić nie na sc10n tylko na gdwk...
Skomentuj
Skomentuj