Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny zrobić do 1300 zł ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie kolumny zrobić do 1300 zł ???

Znajomy poprosił mnie o zrobienie kolumn. Musze sie zmieścić w kwocie ok. 1300zł. I teraz mam problem jakie głośniki wybrać. Wstępnie biore pod uwage projekt Akustyka H16
    http://www.akustyk.com.pl/projekty/H16.html
    albo konstrukcje na Usherach T-9930 + 8935A. Macie może doświadczenia z tymi głośnikami? Jakie jeszcze są godne polecenia w tym zakresie cenowym?
    Kolumny mają grać w pokoju 18 m kw. Wzmacniaczem bedzie Yamaha AX-550 albo coś podobnego.

jakie wymagania co do muzyki?
    ushery to naprawde dobra opcja. graja ponoc rewelacyjnie. za kilka dni sam sie przekonam:)

moze byc jeszcze AL170 +ke25 (czy jakos tak;o )

Skomentuj

A masz może gotowy projekt kolumn na tych Usherach czy sam bedziesz projektował?
      Co do preferencji muzycznych to musze sie dokładnie dowiedzieć.
      Visaton jest troche droższy ale w sumie też go brałem pod uwage.

Skomentuj

projekt pod te ushery opracowany jest w akkusie. ponoc rewelka.
        ja co prawda bede mia te glosniki ale nie tylko te i beda w innej konfiguracji, (3way) ale na pewno pomierze je wszystkie... i o ile bede w stanie i ktos pomoze to zawsze moznaby zaprojektowac cos swojego. glosniki bede mial we wtorerk, budowe zaczne po 27.

Skomentuj

mIKI, daj znac jak bedziesz mial te glosniki bo mozliwe ze zbuduje cos na usherach po wakacjach

Skomentuj

trzeba zacząć od tego co lubi kolega , zestaw na usherach brzmi zupełnie inaczej niż ten na visatonach.
            Z usherów radze jednak wybrać 9950 zamiast 9930.
            Swoją drogą - daje 1300zł na zrobienie kolumn, czy tyle masz przeznaczone na ich budowe (bez wliczonej "prowizji") ?

Skomentuj

oki, nie ma problemu, już zamówiłem, jutro wysyłka na wtorek powinny być.
              jednak raczej w sesji nie będę miał czasu zrobić obudowy, ale na 8935A mam budkę. wysokotonówkę się też jakoś wpasuje. najgorzej jednak z basem będzie.... 60L ;]

Zamieszczone przez takero
              wybrać 9950 zamiast 9930
              przeoczyłem to... jasne ze 9950 !

no i Barthez, musisz wiedzieć jakie są oczekiwania, bo jak Takero i ja mówimy każdy z zestawów gra inaczej

Skomentuj

chwilka mIKI:
                Zamieszczone przez mIKI
                na 8935A mam budkę. wysokotonówkę się też jakoś wpasuje. najgorzej jednak z basem będzie.... 60L ;]
                3way z 8935a jako średniotonowcem ? Czy to tylko "złudzenie" ? :P

Skomentuj

shit;/ popełniłem gafę;/ mailem na myśli cały czas 8945-P cholera...
                  sorry za wprowadzenie w błąd.
                  ale czytałem też dużo o 8935A i tez są całkiem spoko

takero... - 8945-P to mój średniak...:)

Skomentuj

jak dla mnie to średni z niego średniak :P
                    Nie mówie że jest zły, ale w tej cenie można coś lepszego mieć co wytrzyma równie niskie podział,a konstrukcja będzie go bardziej predestynowała do roli średniaka w 3way.

Skomentuj

takero, szczerze powiem ze nie słyszałem jak gra, bazuje tylko na nielicznych opiniach, parametrach i chakach.
                      dlatego też że jest to głośnik (głośniki) mało znane postanowiłem zaryzykować i kupić. jestem ich bardzo ciekawy. ponoć średnicę 8945-P ma naprawdę fantastyczną i nie ma mowy o jakichkolwiek zniekształceniach, a jak brzmi naprawdę? okaże się we wtorek...:)
                      mam nadzieje że spodoba mi się:) bo to ma być 3way na lata... (hehehe)

Skomentuj

Słuchałem go w 2way z 9950 właśnie i grał fajnie, ale za >400zł możnaby już jakiegoś seas-a excela poszukać na średniaka :P
                        Jakaś 15 z prawie dwukrotnie mniejszym mms-em, 1' zamiast 1.75' cewką i generalnie przystosowana do odtwarzania wyłącznie średnich lepiej by się tu imho spisała.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                          Swoją drogą - daje 1300zł na zrobienie kolumn, czy tyle masz przeznaczone na ich budowe (bez wliczonej "prowizji") ?
                          pewnie to jest dobry kolega i robisz mu tak jak ja - za doswiadczenie :razz: (musze jakos to zmienic )

ja tez myslalem o budowie zestawu "na lata" na 2x 8935A + jakas vifa ale dopiero niedawno zauwazylem ze niema wersji 4 ohm tych glosnikow a jeszcze niewiem czy mi symek wytrzyma 4 ohm :neutral:

Barthez, jezeli niemasz sprzetu pomiarowego to moze KEP + XT??

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            ja tez myslalem o budowie zestawu "na lata" na 2x 8935A + jakas vif
                            szczerze mówiąc to tak nie bardzo na lata :P
                            Angażując się tak finansowo wolałbym zrobić 3way.
                            Po wakacjach sprzedaje to co teraz mam (prócz uniampa) i robie małe monitorki na revelatorach :)

Skomentuj

ale ja niemam gdzie postawic 3droznych kolumn :neutral:
                              a na te SS to bym musial przeznaczyc prawie caly sezonowy zarobek...

cos chyba zeszlismy z tematu :roll:

Skomentuj

8935a dobrze zgrałby się z xt25 imho - dość tanie połączenie, dwóch nie ma sensu stosować raczej.
                                Czy zeszliśmy - jakby się postarać to można nie aż tak drogo wyrwać te scany :P

Skomentuj

chodzi Ci o zamowienie z audicomponents?? o jakich dokladnie revelatorach mowisz??

Skomentuj

raczej o jakimś ebay-u :P

Skomentuj

Tak 1300zł na same części, o prowizji będe z nim rozmawiał po skończeniu budowy i po odsłuchach A jak jest z basem w tym KEP-ie? Co do preferencji muzycznych to myśle, że sie dziś dowiem. Wiem, że mają wygladać tak jak te które robiłem wcześniej tylko na lepszych głośnikach, tak że raczej nie ma jakichś sprecyzowanych oczekiwań. Ale jeszcze bede z nim rozmawiał. A co myślicie o tym projekcie Akustyka?

Aha i jeszcze jedno tak przy okazji. Składam sobie kolumny do słuchania mp3 z kompa Zdecydowałem sie na PJ z stx'a i 2x ARN 150. Tylko która wersja jest lepsza 03-4 czy 05-4 ???

Skomentuj

takero, raz ze nie lubie malych sredniakow. dwa ze uzyskam pewna spujnosc brzmnienia... no i naprawde sredica powinna byc oki

a co do reveletorow... hmmm nic specjalnego, ushery sa lepsze

Skomentuj

Czaruję...
                                        X