Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Magnat Xpress 1001

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Magnat Xpress 1001

Witam Co myslicie i tym glosniku??? Czy jest lepszy od alpharda SW oraz CW oraz XW???
    mi sie wydaje ze jest to magnat a nie alphard... Model tego glosnika Xpress 1001:

Subwoofer 10"

Impedancja: 4ohm
    Moc szczytowa: 280W
    Moc RMS: 140W
    Skuteczność: 91dB
    Pasmo przenoszenia: 22Hz-1500Hz

cena nowego to oki 200 zł. Czy soe oplaca kupic??

pozdro

moze jakis link i wiecej parametrow...bo nie znamy wszystkich glosnikow na pamiec...

Skomentuj

dokladajac 100 zł kupisz duzo lepszy woofer

Skomentuj

To chyba bardzo dobry glosnik skoro ma pasmo od 22Hz :)

Skomentuj

Oto dokladny link do magnata:

http://www.magnat.de/car/car.php?ser...area=2&lang=en

A wlasnie jest lepszy model Xpress 1201 (12") ale kosztuje juz 300 zeta a na to mnie nie stac - niestety.

pozdrawiam i oczekuje na dalsze opinie

Skomentuj

Ten głośnik posiada bardzo sztywną membramę.

Dobrze się czuje w obudowach w okolicach 30-40litrów i nieco wyższym strojeniu.

W każdym razie idzie go zestroić w BR.

Skomentuj

Czyli ogolnie rzecz biorac polecacie go. mam jeszcze jedna niepenosc na temat tego glosnika a mianowicie program winisd beta 0,44 wyznaczyl mi na podstawie tych parametrow ze strony magnata objetosc oki 62 litry przy oki 27 Hz i tunel ma wymiary srednica:10cm a dlugosc cos oki 46 cm czy to nie jest troszke dziwne???

pozdro

Skomentuj

a co w tym dziwnego? Jak długość rury to zmień średnicę i po problemie.

Skomentuj

Dziwny to może być co najwyżej głośnik Przypuszczam, że nikt prócz Djdamiana nie ma o tym głośniku bladego pojęcia, więc jak coś to kupujesz go na własne ryzyko. pozdro

Skomentuj

Przy Qts=0,46 nic dziwnego ze program zaproponowal tak duza obudowe. Bo teoretyczna obudowa do bass reflexu powinna byc na tyle duza zeby Qtc wynioslo 0,5-0,6 a jak glosnik ma juz 0,46 to potrzebuje duzej obudowy b-r. Jednak w tak duzej obudowie pogarsza sie moc i odpowiedz impulsowa. Dlatego nie powinno sie robic wiekszej obudowy niz parametr Vas ktory dla tego glosnika wynosi 40litrow.

Skomentuj

Czaruję...
                    X