Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

polozenie nisko-sredniotonowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

polozenie nisko-sredniotonowego

witam
    jakis czas temu wpadly mi w rece stare dwudrozne kolumienki GRUNDIGa, na bazie glosnikow na ktorych byly oznaczenia GDWK 9/80/6 80W 8Ohm(ktory wyglada identycznie jak GDWK 9/80/1 Tonsila tylko ze ten w kolumnie jest srebrny) i GDN 16/40 40W 8Ohm(podobny do GDN 16/40/4) pytanko poza tematem:czy to moga byc jakies stare Tonsile?czy GRUNDIG robil kiedys kolumny na Tonsilach? a wracajac do tematu... wysokotonowki byly spalone to wymienilem cewki, i niedawno poszlo piankowe zawieszenie w obydwoch GDNach, ktore niebawem mam zamiar wymienic na nowe razem z membrana(oczywiscie zmienia sie troche parametry glosnika,niestety nie mam mozliwosci pomiaru nowych i zostana polaczone ze stara zwrotnica) to co bylo w starych kolumnach chce wsadzic do nowej gdzie bedzie dosc nietypowe polozenie nisko-sredniotonowego pokazane jak na obrazku nizej.czy w takiej pozycji bedzie spelnial on swoje zadanie?
    Załączone pliki

dla suba takie polozenie byloby nawet akceptowalne ale dla nisko-sredniaka to raczej fatalne polozenie poniewaz bedzie problem ze srednimi itp

Skomentuj

Dla suba bardzo dobre polozenie ze wzgledu na BP

Skomentuj

A pozatym potrzebne by były jakieś obliczenia, które ciężko by było znaleźć dla takiej obudowy. Pozdrawiam !

Skomentuj

Czaruję...
        X