Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głośniki.. ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie głośniki.. ??

Witam.

Mam zamiar zrobic podlogowki do swojego malego pokoju (15m˛). Moje stare kolumny od wierzy juz mi na nerwach graja, maja swoje lata i dzwiek nie jest juz ten sam co kiedys.
    I tutaj zwracam sie do was z prosba bo niemam pojecia jakie glosniki wybrac co bedzie sie dobrze spisywalo, mam na nie do przeznaczenia maksymalnie okolo 150-200 zl.
    Muzyka ktorej slucham to techno/trance/elektro z czasu hiphop.

Z gory dzieki za pomoc. :smile:

Rozumiem ze te 200zl to na same glosniki??
    Jezeli ta to zrob klasycznie a wiec ARN150 i SC10N albo zamiast SC10N daj cos z stxa lub tesla bedzie taniej :mrgreen:
    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Moim zdaniem za 150-200zł to można zrobić jedną od biedy podłogówkę, a nie dwie sztuki

edit: a, za same głośniczki...

Skomentuj

za 250zl masz monitorki na ARN150 + GDWK PJ. gdyby byla jeszcze odpowiednia zwrotnica to by bylo super.
        sc10n juz wiecej nie bede polecal. po sluchaniu go przez miesiac przesiadlem sie spowrotem na GDWK 11/100... stwierdzilem ze ten visaton niejest wart wydania takich pieniedzy i zdecydowanie lepszym wyjsciem jest zakup STXa :wink:

Skomentuj

DULIN7:no te 200 to na same glosniki oczywiscie

CAMEL: no wiesz ja prubuje za to kase zrobic dwie podlogowki, nielicze na jakies super hi-fi poprostu chce miec cos lepszego niz teraz

a ogolnie co do wysokotonowca to niewiem czy wybrac SC10n czy cos z tesli lub stx, niby sporo osob zachwala visatona ale i pojawiaja sie pozytywne opinie o stx jak i tesli, niewiem na co sie zdecydowac

Skomentuj

Fidanza, Do sc10n potrzeba, dobrej zwortki, bo w przeciwnym razie, po pewnm czasie jest meczący.... wez pj za taka kwote, to oferuje naprawde sporo.

Skomentuj

z tej trojki najgorszy jest ARV

Skomentuj

Ostatnio troszke rozmyslalem nad tymi glosnikami i chyba juz wiem na co sie zdecyduje.

na wysokotonowca GDWK 10-200-4 PJ, ze wzgledu na cene
                na niskotonowca myslalem nad ARN 150-73-8

Chodzi mi po glowie jeszcze jeden pomysl, myslalem nad uzyciem 2 ARN'ow. I w zwiazku z tym mam male pytanko jesli ewentualnie wybral bym ta opcje to co by bylo lepsze: 2x ARN 150-73-8 laczone rownlegle czy STX 18-120-6 SW :?: :roll:

Skomentuj

jezeli chodzi o ilosc basu to ARNy sa bezkonkurencyjne. z drugiej strony STX ma jakies tam srednie...

dlaczego akurat ARN 150-73?? przeciez to jest ekranowana drozsza wersja

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                    z drugiej strony STX ma jakies tam srednie...
                    które ? chyba tylko 15ax...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      z drugiej strony STX ma jakies tam srednie...
                      które ?
                      SW w porownaniu do ARNow. bo nawet w porownaniu do jakiegos starego tonsila ten STX wypada mizernie.
                      sluchanie STXow mniejszych rozmiarow rozpoczalem wlasnie od oslawionego SW - jezeli to jest najlepszy STX (oprocz AXa) to nawet wole nie sluchac pozostalych...

Skomentuj

Pawel S., o którym sw mówisz ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Fidanza
                          STX 18-120-6 SW

Skomentuj

Fidanza, zrób taką konstrukcję jak moja:

czyli... 2x 17-80-4 SC + 10-200-8 PJ. Koszt łącznie z przesyłką zmieści sie w twoim limicie. Jak dla mnie za tą cenę jakość jest zadawalająca. Do tego masz projekt zwrotnicy:

taniej chyba się nie da :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                              oslawionego SW - jezeli to jest najlepszy STX
                              czy osławiony ? nie wiem, w każdym razie pierwszy stx z jakąś tam średnicą, pozatym zauważ że wszystkie pochlebne opinie są sprzed 2 lat , a wtedy to jednak mimo wszystko inne czasy były :)
                              Imho najlepsze stxy to seria aw i ax, pod pewnymi względami jeszcze ap i może estradowce 30 ae i 38 ae, reszta co najwyżej "dobra jak za taką cene".

Skomentuj

krzyhoo9, z ARNow przynajmniej bedzie zadowalajacy bas. a z tych STXow wszystko bedzie bo bedzie

takero, alez oczywiscie to bylo juz jakis czas temu. 18 SW slyszalem dosc pozno ale AP w miare szybko - nie kupie czegos takiego!
                                ostatnio po raz kolejny rozczarowalem sie "zachwalanym" glosnikem - sc10n wcale niejest taki rewelacyjny :neutral:

Skomentuj

Nikt nie mówi że jest rewelacyjny ;]
                                  Jest po prostu jednym z najtańszych i do np dx25 nie ma podskoku ,ale wydawało mi się to jasne

AP z odpowiednim wzmakiem ma dość ciekawe brzmienie, jest to dobra alternatywa dla droższych i niejednokrotnie gorszych hertzów, jbl i infinity, że o buszmenach nie wspomne ;]

Pozatym wszyscy wiemy że gust jest jak dupa i różnym ludziom różne głośniki się podobają...

Skomentuj

Czaruję...
                                  X