Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Różnica pomiędzy STX GDWK-10-200-X-PJ a GDWK-10-200-X-AJ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Różnica pomiędzy STX GDWK-10-200-X-PJ a GDWK-10-200-X-AJ

Czy ktoś potrafi wskazać praktyczne różnice pomiędzy kopułkami STX PJ i AJ?
    Zdaje się, że mają tą samą membranę i cewkę, więc dlaczego jest ponad dwukrotna różnica w cenie? Czy ten droższy naprawdę ładniej gra? Wiem, że różne są opinie na temat STX'a, ale wiem też, że na tym forum przećwiczyliście je na wszystkie strony.
    Czy warto zapłacić dwukrotnie więcej za AJ, czy może w tej kategorii cenowej w ogóle coś innego kupić?

Pozdrawiam.

PJ - plastikowy front i jeden pierscien magnetyczny
    AJ - aluminiowy front + dodatkowy magnes (nie ekranujacy) + dodatkowa komora

AJ nie mialem wiec niewiem czy gra lepiej. PJ ze swoja cena jest naprawde super glosnikiem :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      PJ ze swoja cena jest naprawde super glosnikiem
      Zgadzam sie jak za tą, cene to naprawde dobry z niego głosniczek, a co do AJ to, ktos kiedys, pisał ze tesotował oby dwa, i ponoc. PJ wcale nie gorszy od tego AJ.

Skomentuj

Faktycznie ktoś o tym pisal, ze poza różnicą w SPL o 1db o ile się nie myle, to nie ma praktycznie żadnej różnici. (nie testował ich czasem irek :?: )

Skomentuj

irek robil zwrotnice do obu wiec powienien je sluchac - trzeba go zapytac

Skomentuj

Polecam przeczytać : http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=8178&highlight=stx - głównie opinie o AJ i dźwięku wydobywającego się z niego. Może się przydać. Pozdrawiam !

Skomentuj

Ja mam oba :P
              Różnią się tylko frontem i magnesami dodatkowymi ,niestety nowa AJ to nie ta stara o wyjątkowo niskich zniekształceniach - z pierścieniami faraday-a, lecz po prostu ładniejsza PJtka , od której zresztą brzmieniem nie różni się wiele , o ile wogóle - niestety nie mam ich równolegle z tymi samymi niskośrednio.

Skomentuj

takero, czyli nawet jezeli sa jakies roznice to niewarto przeplacac?? przeciez za cene jednego AJ mozna miec 2 PJ

Skomentuj

chwilowo jeszcze nie, ale za jakiś czas pojawią się zupełnie nowe AJ.

Skomentuj

Czaruję...
                  X