Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

XW-165-1394 + Visaton SC10, jaka zwrotnica i jaka pojemność?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

XW-165-1394 + Visaton SC10, jaka zwrotnica i jaka pojemność?

Witam
    mam pytanie do osób które miały do czynienia z wyżej wymienionymi głośnikami.
    Czy lepiej zastosować 1 czy 2 głośniki nisko-średnio tonowe?? i w jakiej obudowie(BR, zamknięta i jaka pojemność)
    oraz najważniejsze jaką zastosować zwrotnice(najlepiej schemat) do tych głośników??
    muzyka jakiej słucham to głównie muzyka z lat 60' 70' 80' reggae i muzyka klubowa.
    Od kolumn oczekuje szybkiego i możliwie niskiego basu
    Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi Dogu

http://diyaudio.pl/search.php polecam !!

Skomentuj

Wystarczy po szukac, jakies tam konstrukcje na tym przetwornik były, bodjaze Esho, ale nie z sc10n, tylko z jakąs vifka, jak dobrze pamietam........

Skomentuj

Wiem że były ale to były z vifą:/
        a mi chodzi o komplet z visatonem.
        poza tym niebyło tam schematu zwrotnicy
        chodzi mi o wasze zdanie o te przetworniki i o różnice w brzmieniu w zamknietej lub br skrzyni

Skomentuj

swoje zdanie juz wypowiadalem na elektrodzie... wszystko zalezy od tego czego oczekujesz/preferujesz

Skomentuj

Ale wiesz co forum to inni ludzie i inne koncepcje na sprzet grający:]

Skomentuj

Dogu18, to ty musisz miec koncepcje, my mozemy jedynie pomoc w realizacji...
              pokaz cos co zrobles sam, jakies symulacje itp, chetnie pomoge, ale daj cos z siebie, ogolnie glosnik nie jest zly.

Skomentuj

No włąsnie liczyłem w WinIsd ale mi wychodziły strasznie dóże objętości:/
                a widze że inni dają duż mniejsze:/ więc niewiem:/
                głównie chodzi mi o zwrotnice do 2xxw 165 + sc10
                bo tak myśle chyba wsawie te głośniki do zamkniętej 20 -25l
                czy bedie to dobre rozwiązanie??

Skomentuj

raczej kiepskie

Skomentuj

Zamieszczone przez Dogu18
                    bo tak myśle chyba wsawie te głośniki do zamkniętej 20 -25l
                    czy bedie to dobre rozwiązanie??
                    Zamieszczone przez mIKI
                    raczej kiepskie
                    mIKI, tak doradzilem na elektrodzie bo zalezalo mu na szybkim basie a mniej na zejsciu...

Skomentuj

marnowanie glosnika, dobrze bedzie mu w BR, nie muli za mocno i jest calkiem szybki, kopa tez ma jak na male glosniczki spoko... oczywiscie w tej klasie cenowej. nie za wielka obudowa strojona w okolicach 45Hz bedzie <ok>

Skomentuj

ja go mialem (tzn arn188 - podobno to samo) w ponad 20 litrach i strasznie mulil. osobiscie nie zaryzykowalbym wiekszej obudowy b-r jak 15 litrow - i to juz raczej max
                        a co do zamknietej to wg mnie gral naprawde przyjemnie. nie schodzil za nisko ale jako monitorki wspomagane subem bylby idealny

Skomentuj

30L strojone na 45Hz jest naprawde oki oczywiscie na 2:)

Skomentuj

Wielkie wam dzięki:)
                            Czyli w 30l skrzyni BR bedie ok??:)
                            Teraz jak ktoś maił by gotową zwrotnice to był bym bardzo chętny:)
                            sam skombinowałempewnie schemat ale nie wiem czy jest ok:/

[ Dodano: 2007-06-28, 17:22 ]
                            to jest link do schematu tej zwrotnicy
                            http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e72fc7662.html

[ Dodano: 2007-07-10, 09:00 ]
                            Witam
                            Mam pytanie która opcja lepiej zagra??
                            Visaton sc10n + 1x visaton w170s czy Visaton sc10 + 2x TVM XW165 ???
                            który da leprzy bas i średnie tony??
                            doradzccie proszę bo niedługo bede zamawiał i nadal niejestem pewien co do konfiguracji moich kolumn:/

I mam pytanie czy ktoś przejżał ten mój projekt zwrotnicy?? czy jest on dobry??

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
                            Dogu

Skomentuj

Czaruję...
                            X