Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wysokotonówki wstęgowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wysokotonówki wstęgowe

Witam wszystkich
    miał może ktoś do czynienia z tymi głośnikami

http://www.audiomatic.com.pl/

niema charakterystyk więc czy to kolejne badziewie :roll:

bolo_senior, te droższe modele może i kiczem nie są, a pisałeś do nich w sprawie TSów? Może mają, bo nie wierzę, że to niemierzone jest.

Skomentuj

ogólnie ja jestem tego zadania ,że jakby mieli się czymś pochwalić to by się na stronie pochwali , więc nie pisałem do nich mejli. A to że coś dużo kosztuje wcale nie znaczy że jest dobre, jak dla mnie to te droższe są raczej za drogie, ale cena tych tańszych jest nawet do przyjęcia, ciekawe czy ktoś już od nich kupił :roll:

Skomentuj

ktos chyba z audiostereo kupil i testuje... slyszalem od kolegi

Skomentuj

Znalazłem jeden temat na temat tych wstążek (o reszcie wyszukiwarka nie wie) raczej też nic ciekawego nie ma, ot kilka postów ogólnie o niczym :/

Skomentuj

Ze wstęgami różnie bywa, najlepiej jest samemu dokonać pomiarów charek i przy okazji ich posłuchać, szczególnie takich o których raczej nie nie ma...
            bolo_senior, pisałeś do nich czy udostępniliby parke na pomiary ?

Skomentuj

takero nie mam odpowiedniego sprzętu do pomiarów, ale szczerze wątpię żeby tak chętnie rozsyłali te głośniki po ludziach , bo brak jakichkolwiek parametrów charakterystyk sugeruje, że firma ma charakter wybitnie handlowy. A co do wypożyczenia parki to myślę, że bez jakiejś zaliczki to też raczej nie przejdzie. Jutro im może jakiegoś maila im wyśle i zapytam o TS -y i ch-ki ,bo posłuchać tego ich cuda raczej tyko można tylko po nazwijmy to zakupie z możliwością zwrotu do producenta. A tak swoją niech najpierw odpowiedzą to zobaczymy co tam u nich da się załatwić.

Skomentuj

Zamieszczone przez bolo_senior
                szczerze wątpię żeby tak chętnie rozsyłali te głośniki po ludziach , bo brak jakichkolwiek parametrów charakterystyk sugeruje, że firma ma charakter wybitnie handlowy. A co do wypożyczenia parki to myślę, że bez jakiejś zaliczki to też raczej nie przejdzie.
                wątpienie nie ma tu sensu - należy po prostu spytać ;] U mnie zwykle 4 na 5 takich pytań kończy się pozytywnie :P

Charki kto wie - może są , tylko ile one wspólnego z rzeczywistością mają ?
                Głośniki mają naprawde nie tanie i nie wiem czy ktokolwiek kto nie miał wcześniej styczności z tą firmą cokolwiek u nich kupi...
                WYSOKOTONOWY GŁOSNIK WSTĘGOWY

Art.GDWW-02

Impendancja 8Ohm
                Pasmo przenoszenia 2,5kHz...40kHz
                Moc bez zwrotnicy 30W
                Moc ze zwrornicą 70W (zwrotnica 12dB/okt)
                Efektywność 93dB(+/-2dB)
                Waga 1140g
                Wymiary 85mm X 110mm

konstrukcja: wstęga aluminiowa

CENA 1szt : 550 zł z VAT (brutto)
                To jest opis głośnika za 550zł - chyba kiepski żart...

Skomentuj

char-ki podali jakieś na allegro, wyglądają dość ciekawie , ogólnie głośniki made in china , ale rozmawiałem z gościem i mówił ,że grają ładniutko, ale sam się nie ustosunkuje bo nie słyszałem :/ .[/i]

Skomentuj

trudno żeby sprzedawał głośnik za kupe kasy i powiedział że grają źle :P
                    Zamieszczone przez bolo_senior
                    ogólnie głośniki made in china
                    to coś cena o jedno zero za wysoka :P

Skomentuj

550 zł za wstęgi to nie jest tak dużo o ile sprżet jest tego wart.
                      Tutaj widzę typowo polskie podejście do handu, byle szybciej i jak najwęcej zarobić. Głosniki zapewne są z importu za bezcen kupowane, pewnie nie wiecej jak 10-15 dolarow za szt, a tutaj próbuja dorobić audiofilską ideologie sróbując 10x cene.

Sprzedawali by je po normalnych cenach ktos by sie skusił, jak byłby tego warte to kupili by też posostali, a tak pewnie siedza i czekaja od poł roku aż ktoś kupie pierwsza pare ... :lol:

Skomentuj

to moze ktos z doswiadczony z "dobra gadka" napisze do nich??

Skomentuj

Wszystkie są kiczem...bo t głosniki firmy HI-VI.Badziew jakich mało.Inne głosniki robia jeszcze w miare ale wg wszystkich ich wstęgi to porażka.Na madisound jest ich oferta a na audiostereo wpiszcie w szukajkę hi-vi i zaraz wyskoczy wam teks człowieka którego opinia zawsze jest obiektywna....pana o nicku misiomor

[ Dodano: 2007-07-14, 16:18 ]
                          Chociaż teraz tak popatrzyłem w madisound(skopali teraz tą stronkę,ale cóż jakos to przejrzałem) ze ze 2 wstęgi są chyba od Founteka a to juz chyba raczej nie shit... :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                            Sprzedawali by je po normalnych cenach ktos by sie skusił, jak byłby tego warte to kupili by też posostali, a tak pewnie siedza i czekaja od poł roku aż ktoś kupie pierwsza pare ... :lol:
                            jak nie będą schodziły to jeszcze bardziej podniosą cene i tak do skutku, kiedyś zadziała (czego dowodem niech będzie monacor :)) :)

Skomentuj

Panowie, posiada ktoś z was ten głośnik GDWW-02 ? spalił mi się w kolumnie jeden (padło trafo)

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                              X