Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy da się coś z tego sklecić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy da się coś z tego sklecić?

Witam.

Mam na zbyciu 4 głośniki, firmy STX model GDN 20-80-8-SC oraz GDM 14-100-8-SS.

Jako że są wakacje, mnie chce krew zalać w domu.. i zastanawiam się czy dało by się jakąś sensowną konstrukcje z tego zrobić? głównie chodzi mi o jakieś podłogówki, żeby GDN był umieszczony z boku a GDM i jakiś gwizdek na froncie.

Tych GDNów nigdzie nie spotkałem w konstrukcjach DIY wiec prosił bym o jakąś pomoc w dobraniu litrażu, długośći BR itp...

Pozdrawiam,
    Korab

Nom mozesz wykonac na nich jakies podłogowce, ale trzeba bedzie do tego jakiegos wysokotonowca,np 10/200/8 pj, i zwrotke..... a co do litrazu, to odpal WinISD, i do roboty:) a tak na oko to 20- 25l strojenie 40hz. powiedzenia)

Skomentuj

Słyszałem też, ze takie podłogowce (z boku na dole bas) trzeba też jakoś inaczej liczyć, bo tam mała odległość jest od magnesu do ścianki... czy jakoś tak.. prawda to?

Skomentuj

na pewno musisz uwzglednic to w zwrotnicy, a objetosc obudowy liczysz tak samo.

Skomentuj

tzn, w jaki sposób uwzględnić? jakąś inną cewkę nawinąć czy jak? wybacz, ale jestem początkujący... :wink:

Skomentuj

Czaruję...
          X