Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanio tonsil ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tanio tonsil ?

witam. http://www.allegro.pl/item208627347_...hurtownia.html

chce skleic konstrukcje 2 drozną... pieniądze mnei trzymają strasznie. Czy te głosniki sie nadają do czegoś ? i skąd wziaśc parametry tego głośnika? prosze o pomoc

[ Dodano: 2007-07-03, 14:43 ]
    albo takie cos by moze bylo lepsze http://www.allegro.pl/item209984635_..._jak_nowe.html

Z tonsilami oba mają już niewiele wspólnego, ale z tych dwóch lepiej weź te regenerowane. Parametry trzeba sobie zmierzyć (szukaj: jig, sw).

Skomentuj

czyli najprosciej zmienic obiekt zakupu
      ile masz kasy i czego oczekujesz od tych kolumienek??

Skomentuj

Pewnie pozostanie jedynie zakup ARNów.

Skomentuj

Pawel S., nom kasa sie w sumie pomału znajdzie :razz: tylko zeby na życie zostałloo :lol: Mam Altusy 110 ale sredniaki padły a niskotonowce podróbki jakieś zjechane... przedewszystkim chodzi mi o wygląd ... zeby byla wąska i wysoka... w planach odrazu subwoofer :wink:

Skomentuj

Klasyczne kolumny :)
            Jakie muzyki sluchasz ??
            Czym bedziesz napedzal?? a moze masz juz jakis wzmak??
            I przydalo by sie okreslic przedzial cenowy kolumn :)

Pozdrawiam

Skomentuj

rtuber, Ja słucham wszuystkiego po troszku ... ale pasuje zeby sie dobrze trzymaly przy techno , trance :razz: MAm Technicsa SU - V500. Z tymi pięniędzmi to jest różnie ale na Tesle mi wystarczy do tego moze jakies syki tonsila ... tylko wszystko bede kupowal pomalu nienerwowo :lol: A paki wykonam sam .. wszystkie narzędzia , maszyny mam takze z tym nie będzie problemu ... płytę również mam . No a jesli chodzi o zwrotki to przydałby sie jakiś schemat , elementy... ale za tym bede latal jak sleje paki :wink:

Skomentuj

czyli standard: 2x ARN 150 + sc10n. mozesz dac tanszego STXa GDWK PJ ale niema do tego jeszcze zwrotnicy

Skomentuj

JAk byście mi doradzili : ARN 188 czy może wieksze ARN 226 ?

Skomentuj

188 zastosujesz jeszcze w 2 drogach a 226 wymaga juz 3 wiec koszt juz sporo wyzszy

Skomentuj

A co powiedzie na temat głosnika " HAANSEN" ? ;> nadaje sie to do czegoś ?

Skomentuj

końcówka mocy, zanim zadasz jakiekolwiek pytanie użyj opcji szukaj!!!!!

ps. Haansen - shit

Skomentuj

końcówka mocy, prosisz się o to aby zamknąć ten topic...
                          http://diyaudio.pl/search.php

Skomentuj

spoko spoko jestem początkujący :razz: nawet sie nei rozglądałem po stronoie głównej. przepraszam... i wyluzujcie

[ Dodano: 2007-07-07, 20:10 ]
                            Czy gdybym chcial zrobic kolumny 3 drozne moge w nich zastosować zwrotnice od ALTON 140 bo mam takie ?

Skomentuj

Zastosować zawsze możesz. Ale efekt taki sam (albo gorszy) jak przy uniwersalkach.

Skomentuj

Moim zdaniem nie ma co kombinować. Najtaniej sensownie grającą kolumnę można zrobić na PJ i ARN 150 albo 188. Koszt to jakieś 350zł i poniżej tego nie ma co schodzić.

Skomentuj

Zamieszczone przez końcówka mocy
                                  Czy gdybym chcial zrobic kolumny 3 drozne moge w nich zastosować zwrotnice od ALTON 140 bo mam takie ?
                                  jeśli będziesz robił altony 140 to możesz.
                                  W innym wypadku to bez sensu kompletnie...

Skomentuj

panowie powiedzcie czy dobry interes zrobilem zakupując ten zestaw ? jeszcze musze dokupic 2 Tesle niskotonowe :)
                                    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=214494842

pozdrawiam

Skomentuj

końcówka mocy, dobry. Przypuszczam, że kupując wszystko osobno wyszło by trochę drożej.

Skomentuj

cena wychodzi podobna ale tutaj przynajmniej masz wszystko naraz

Skomentuj

Czaruję...