Kumpel prosił mnie żeby załatwić albo zmajstrować jakiś sprzęt. Ma na to 1000 zł a jak się zapytałem jakie mają być to padła odpowiedź "mają być cholernie mocne". Co do muzyki słucha wszystkiego po trochu nawet disco polo :wink: Pewnie na sam wzmacniacz trzeba liczyć ok 300-400zł bo nie chcę diy, a co do kolumn to myślałem o stx bo tanio.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny + wzmachol za 1kPLN
Collapse
X
-
moze jako kolumny to http://www.allegro.pl/item210179038_...podlogowe.html ?? bardzo ladnie wykonane a no i sprawdzona konstrukcja :wink: ...odnosze dziwne wrazenie ze robie sie monotonny... :/
Skomentuj
-
Dobra nie rozczulajmy się nad wzmacniaczem. Zawsze coś znajdę.Dajmy na to ,że na wzmacniacz gdzieś 350zł (widziałem na allegro yamahe a-500). Ale co teraz z kolumnami :?:
Pawel S., te to raczej odpadają. Kumpel raczej ma BARDZO małe pojęcie o sprzęcie i jak dla niego coś co musi mocno grać musi być duże. Myślałem raczej o czymś w stylu:
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=9665
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=7160
ale nie wiem czy zmieścił bym się w przedziale..
Skomentuj
-
Altus badziew ? A to bardzo ciekawe...
Zwykło się tak mówić bo każdy dres ma je u siebie (z wstawionymi głośnikami marki 888, 999 albo vk) do imprezowania na podwórzu. Smutna prawda jest taka że mało która osoba która tak o nich mówi je miała. Jeśli chodzi o bas to altusy biją pod tym względem większość kolumn (i przy okazji subów) z dzialu konstrukcji , średnicą biją wszystkie zachwalane arny (prócz 116), tyle że nieco krzyczą co jest też po części winą wysokotonowca, który nie musiałby być koniecznie tubką.
Po modyfikacjach zwroty, a w lepszym wypadku zwroty i wysokotonowca altusy potrafią naprawdze zadziwić, a i bez tego nie są złe.
Skomentuj
-
takero, proponuję przeczytać ciekawy artykuł HI – FI numer 5/2003, jest tam zamieszczony art. „ test 25 par kolumn w cenie 1000 2000 zł, w śród testowanych kolumn znalazły się również altus 300 i co najciekawsze jeśli chodzi o bas to wygrały tylko z monitorami o komicznym wyglądzie w plastikowej obudowie o nazwie elac 301, zresztą jeśli chodzi o inne walory altus uplasował się na samym koniuszku.
Prawda jest taka ze jak piszesz w większości skrzyń altusowskich siedzą zamienniki i tego należy się wystrzegać, dobrze zachowane egzemplarze dochodzą często do dość sporych sum no i chyba czas oraz wiejskie zabawy na których często grały też zrobił swoje wiec grubo zastanawiałbym się nad ich kupnem
Skomentuj
-
takero, proponuję przeczytać ciekawy artykuł HI – FI numer 5/2003, jest tam zamieszczony art. „ test 25 par kolumn w cenie 1000 2000 zł, w śród testowanych kolumn znalazły się również altus 300 i co najciekawsze jeśli chodzi o bas to wygrały tylko z monitorami o komicznym wyglądzie w plastikowej obudowie o nazwie elac 301, zresztą jeśli chodzi o inne walory altus uplasował się na samym koniuszku.
Proponuje poczytać High Fidelity , tam to się uśmiać można czytając jakim to haj endem jest arn 150 i inne tego typu bzdury...
Widzisz ja zanim coś ocenie to zwykle tego słucham, a nie opieram się na opiniach z prasy.
Skomentuj
-
pytanie co za taką kase można kupić... monitorki na usherach ?!
Tak naprawde to te 1300zł za takie kolumny to nie jest dużo - to w końcu 3 drogi są.
Zamieszczone przez BarthezTak tylko nowe Altusy 300 kosztują coś koło 1300zł i z takimi kolumnami należy je porównywać.
Skomentuj
Skomentuj