Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dwa pytania o 8945A USHER

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dwa pytania o 8945A USHER

Mam zamiar aplikować go w pacze 20l strojonej na 48Hz. Czy litraż jest odpowiedni?
    Proszę o opinię użytkowników tegoż głośnika. Rady typu sprawdź na programach symulacyjnych proszę zachować dla siebie :wink:
    Czy potrzebny jest do niego duży piecyk tak aby wysterować go jak najbardziej optymalnie?

8945-W jest przeznaczony do dwudrożnych monitorów z obudową bass-reflex 15-25L, układów dwu-i-półdrożnych oraz trójdrożnych. Bardzo łatwe jest zastosowanie głośnika w obudowie bass-reflex (np. w obudowie 22L, tunel o długości 190mm i średnicy 60mm - wylot zaokrąglony).

Skomentuj

Pawel S.
      Masz tak zaaplikowany ten głośnik?
      Czy 40Hz to nie zaniskie strojenie?

Skomentuj

przemo-lukas, niestety nie mam 8945A, mam obecnie 8945-P wiec teoretycznie lepszy glosnik. po doswiadczeniach moge powiedziec ze ten nie lubi duzych obudow... mam go w 15L closed i jest naprawde pieknie!
        natomiast 8955 (tez mam) gra bez problemu w 60-80L obecnie mam 60L i jest tez super.

Skomentuj

mIKI
          "p"jest z korektorem fazy?
          Różnią się nieco parametrami. Mój ma większe EBP.
          Słyszałem x719 i to również przemawia za paczką otwartą (gdyż taki dźwięk mi odpowiadał).
          Zastanawia mnie jedynie tak niskie strojenie tego głośnika.
          Jego częstotliwość rezonansowa to 35Hz

Skomentuj

przemo-lukas, niemam tego glosnika tylko wkleilem cytat ze strony akkusa - przeciez musieli to poprzec jakimis odsluchami...
            a slyszal ktos moze 8935A??
            bo poszukuje czegos stosunkowo malego co mi zastapi wysluzone ARNy a niestety na 3 drogi mnie niestac

Skomentuj

Pawel S." w artonie mają tego samego tłumacza :wink:

[ Dodano: 2007-07-30, 17:15 ]
              dojechały
              :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
              X