Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Scan Speak 25W8562 - 01

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Scan Speak 25W8562 - 01

zakupilem w/w glosnik
    gdy przyszedl od razu testowalem go skrzynia closed 35 i BR30
    naped to P300 + subsonic na 25 hz + filtr 30-100 hz
    w closed glosik gra ladnie schodzi nisko ladnie tryma rytm
    w BR czuc bas calym cialem czasami nawet bardziej go czuc jak slychac jednak w takiej budzie pozbawiony jest tego wykpu i uderzenia (nie to ze go nie ma nie jest tak odczuwalny jak w closed) ale cos za cos

ogolnie zawiodlemn sie na tym wooferku (moze podswiadomie oczekiwalem czegos niesamowitego bo to scan speak) podobne efekty mozemy uzyskac z uzyciem kilku tanszych wooferkow a najblizej jest sls 263 no moze nie zejdzie az tak nisko ale charakter jest bardzo podobny a cena polowa nie to ze gra zle bo gra bardzo ladnie ale
    przypomne ze ten wooferek kosztuje kolo 1000 zł
    Naszczescie jest to subik zamowiony a nie dla mnie bo inaczej nie pogodzil bym sie z tym
    jest to moze wynikiem ze ostatnio inny glosnik zrobil na mnie powalajace wrazenie i porownuje go do niego i jego przymiotow
    ale za 1000 zł mozna oczekiwac fajerwerkow

podsumowujac gra ladnie jest szybki bardzo miekki schodzi nisko jednak za mniej niz polowe tego mozemy miec glosnik ktory nieznacznie rozni sie od scana

[ Dodano: 2004-10-12, 00:47 ]
    ps jest to wersja z miedziana cewka

ooo to dziwne ...zawsze wydawalo mi sie ze jak placisz tyle kasy na cos co ma troche drutu, blachy, gumy i jakiegos scierwa
    to ma zaskakiwac... tak czy inaczej nigdy nie uwazalem ze glosniki tej firmy to specjalisci od subów... nie kupil bym go pod katem typowego subwoofera ...bardziej pasuje mi on do kolumny <czytaj kilku glosnikowej>

"Głośniki te mogą być stosowane w układach trójdrożnych, lub w konstrukcjach subwooferów." i wyglada ze do tej pierwszej bardziej i zostalo przez Ciebie udowodnione.

Skomentuj

Swietnie sie bawisz , pozazdroscic.
      Mnie jak ktos meczy o cos do zrobienia to sa raczej po najnizszej linii budzetowej, a i to jeszcze niektorych nie zadowala.

Skomentuj

A jak z zejsciem w tych 35 litrach br?
        Jaki kanał?

Skomentuj

w BR glosnik calkiem fajnie czuje sie w pasmie 30 hz potem juz wchodzi subsonic bo dostaje duzych wychylen i meczy sie w takiej budzie f3 ustalił bym na 32 hz
          kanł 7-10cm strojenie sprawdzalem prawie kazde od 30-40 hz
          finalnie ustalilem na 85 mm i 25cm czuc lekkie podbicei w granicach 50 hzjednak nisko obciety filtr niweluje to
          docelowo glosnik bedzie pracowal na mostku lm

Skomentuj

Jakie znasz jeszcze głośniki (oprócz Peerlessa) które zagraja do 30 Hz w budzie około 27 litrów?
            Łuksz, czy mógłbyć dac linka do tego przetwornika?
            pozdrawiam

Skomentuj

ty nie roumiesz glosnik jest dobry ale nie jest wart swojej ceny 1000 zł
              za 400 zł kupisz sls263 ktory zagra od 35 hz a sam charakter jest praktycznie indentyczny

[ Dodano: 2004-10-12, 17:16 ]
              ps co mu dorowna?
              spewnoscia herz jest w stanie zagrac podobnie, z beymy tez by sie znalazło pare modeli
              w troche wiekszej ladnie poradzi sobie alcon szczegolnie seria Ac a wszystko kosztuje przynajmniej 300 zł mniej

[ Dodano: 2004-10-12, 17:22 ]
              ps niskie zejscie to nie wszystko

Skomentuj

Sami widzicie.Czasem płaci sie za marke :(.Głośnik za 1000zł (chora cena :P) gra jak głośnik za 300-400zł.To po co robić konstrukcje za 2000zł jak można zrobić za 1000 która zagra bardzo podobnie.Takie moje zdanie :).

Skomentuj

No tak ale zeby komus udowodnic ze jakis tani glosnik gra dobrze to trzeba mu go podlaczyc i dac posluchac a najlepiej postawic dobry glosnik dla porownania. A tak to tylko muwisz scan-speak i wszystko jasne :)

Skomentuj

Te speaki są dobre ale nie do subwooferów. W tym zastosowaniu na pewno lepiej spiszą sie sls'y , xls'y herze itp predysponowane go tego głośniki. SS są zaprojektowane do kolumn , mają dobry zakres średniotonowy (jak na swój rozmiar) i dobry bas jak na gośnik nie subwooferowy. Do tego maja napakowane drogich materiałow.
                    Do kolumn jak najbardziej , do subwoofera głupota bo można kupić o wiele lepszy głośnik za te same pieniądze.

Jak dla mnie SS są przereklamowane , przynajmniej na naszym rynku. Uznawane są za absolutny hi end a lokalni producenci niechętnie sięgaja po inne przetworniki. Do tego audiofilskie gazety nakręcaja propagande .

Skomentuj

Luksza, milion razy powtarzałem ze dla mnie zaraz po małej obudowie liczy sie niskie zejscie, Ty milion razy powtarzałeś ze niskie zejscie to nie wszystko :-)
                      Proponuje w naszych rozmowach juz tego nie pisać :-)
                      Ja w przyszłości pytając Ciebie o nieskie zejscie bede pamiętał ze to nie wszystko, a ty pisząc o głosniku będziesz pamiętał aby napisać czy nisko schodzi. :-)
                      Co Ty na to ???
                      Pozdrawiam

Skomentuj

zgadzam sie ale dla 4 hz i tak nie warto placic 500 zł wiecej

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                          zgadzam sie ale dla 4 hz i tak nie warto placic 500 zł wiecej
                          Całkowicie się zgadzam, no chyba, że ktoś ma za dużo piniędzy. Pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                          X