Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Band Pass 6th Order do AXX1515

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Band Pass 6th Order do AXX1515

Najprawdopodobnije kupie głosnik Raveland AXX1515 i zastanawiam sie nad obudową dla niego...

To ze zrobic BP jest trudno to wiem... Jednakze chciałbym spróbowac...

Ma ktos doswiadczenie w tych obudowach ?

ja raz sie bawilem b-p 4 rzedu - jedyne co moge doradzic to stosuj b-r zdecydowanie wieksze niz bys to robil dla klasycznej b-r
    zacznij moze od poszukania jakiejs gotowej obudowy/projektu jakiegos sprawdzonego producenta

Skomentuj

No ale jak gotowej ? Raveland nie podawał chyba wymiarów gotowej budy pod BP ?

Skomentuj

Ale może ktoś na zagranicznych forach już próbował...pogogluj troche, może coś znajdziesz. Acha, i tunel b-r koniecznie profilowany z obu stron aby ograniczyć świsty.

Skomentuj

chodzilo mi o innych producentow i obudowy pod 15" glosnik. kiedys panowie w jednym zaprzyjaznionym sklepie robili obudowy b-p wg projektu chyba magnata i o dziwo jakos to gralo

Skomentuj

Shiver, a moze kwadratowy ?

Pawel S., no zle sie zrozumielismy :)

Skomentuj

Ja kupiłem SQX3500 (ten kwadratowy) i były dwa przykłady b-r i jeden band pass...

Skomentuj

kojarze... Jak sie to sprawuje ?

tzn ten kwadratowy ?:)

Skomentuj

no jak na nie narzekam. mam go w 50l jest spoko ale jak znajdę trochę czasu to zmniejszę mu jakoś litraż i wtedy sprawdzę jak będzie grał.Ogólnie jestem zadowolony chociaż chyba troche więcej mocy potrzebuje (napędzam go bossem ba-2200) :???:

Skomentuj

Chyba troche za duzo pojemnosci... Czym napedzasz?

A wracając do tematu...

Moze ktos dysponuje wymiarami jakiejs paczki BP pod 15 " ??

Skomentuj

Pokombinowałem troche i znośna charka wychodzi dla 70l@35hz 40l@60hz, możesz kombinować...

Skomentuj

jakiekolwiek propozycje nie poparte pomiarami i odsłuchami w wozie (bo do domu ten głośnik się raczej nie nadaje) są nieco bez sensu, tym bardziej że chodzi o bp6th do którego bez JIG-a i SW (już nawet bez mikrofonu...) nie ma co podchodzić.
                        15 cali w takiej budzie to będzie już niezła krowa...

Skomentuj

Odpuszczam własnie BP ze wzgledu na brak doswiadczenia ... Idzie w BR 80 l strojone na 40hz ...

Na razie siedzi w zamknietej 100 l i juz jest naprawde mocno i głosno :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X