Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer + wzmacniacz do okolo 1000zl...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer + wzmacniacz do okolo 1000zl...

Witam,
    mialem plany zrobic subwoofer na glosniku ravemaster bsw-184 II lub ewentualnie bsw-154II, ale nie mozna ich juz nigdzie dostac. :cry:
    Czy ktos moglbymi polecic cos w podobnej cenie?
    Bsw- 184 mial kosztowac okolo 450zl + jakies wzmacniacz panelowy mysle ze tez kolo
    400- 500zl.
    Slucham glownie electro house, house itp.

A <<TU>> pytałeś się :?:

Skomentuj

z takim budrzetem to bralbyym jednak BEYME POWER 12 lub 15 (bo tu roznica w cenie jest marginalna)
      glosnik fantastyczny, bije wszystko co do tej pory mialem i slyszalem. polecam

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
        A <<TU>> pytałeś się :?:
        Tak, pytalem. Nie sprowadzaja juz tych glosnikow.

Zastanawialem sie nad beyma, ale czy dorowna bsw?
        Nigdy nie slyszalem jak to gra. Nadaje sie do szybkiej muzyki, nie muli?

Skomentuj

Zamieszczone przez bursky
          ale czy dorowna bsw?
          Myślę że bez problemu,a nawet go przeskoczy.W pewnym okresie marka ta borykała się z wytrzymałoscią mechaniczną,zdarzały się uszkodzenia cewek.Ale ponoć poradzili sobie z tym.A jeśli tak,to warto zainwestować bo wooferki naprawdę brzmieniowo sa niesamowicie neutralne.

Skomentuj

umberto, w mojej beymie ani razu nic nie stuknelo i nie puknelo... wprowadzili zmiany i jest oki.

beyma trzepie bsw jak trzeba...:)

Skomentuj

A o jaki dokladnie model beymy Ci chodzi?
              Bo bardzo popularna jest beyma 12br70.

Skomentuj

beyma power 12 lub wieksza beyma powier 15
                napisalem juz wyzej;

Skomentuj

hmm, prezentuje sie niezle. Opinia raczej tez dobra.
                  A jak z zejsciem, potrafi troche pomasowac :grin: ?
                  Jaki wzmacniacz proponujesz 12 i 15 bo jeszcze sie nie zdecydowalem?
                  Chodzi mi o jakis panel, najlepiej daj jakiegos linka bo jest tego sporo chocby na allegro
                  ale nie wiem ktory bedzie sie nadawal...

Skomentuj

bierz byema'e, tez chcialem kupic BSW ale MIKI przekonal mnie do Byema'y i nie zaluje, bardzo szybki i precyzyjny, power 12 robi niezle zamieszanie a co dopiero 15? do tego wzmak 300 W

Skomentuj

minimum 300W * ;p

Skomentuj

Mialem kiedys bsw 104 i bylem zadowolony, ale teraz chce cos mocniejszego.
                        Chyba wezme ta beyme 15...
                        A mozecie polecic mi jakis konkretny wzmak? Najlepiej jakis panel.
                        Robil ktos oudowe do tego glosnika, znalazlem jakies dane techniczne i byla tam rowniez obudowa 65l, ale z tego co wyszukalem na necie obudowe 60 l powinno sie dac do beymy 12.
                        Moge sie pobawic w winisd ale wolalbym sie dowiedziec czy ktos robil do tego obudowe i z jakimi tunelami lub tunelem br

Skomentuj

kolego bursky, wiecej inicjatywy, nikt tu wszystkiego za ciebie robic nie bedzie, pokaz co znalazles, zaproponuj cos... my mozemy pomoc dokonac wlasiwego wyboru...

pokaz jakie znalazles wzmaki, jak wyszly ci symulacje itp.

Skomentuj

Wiec tak,
                            na ktoryms forum, polecano mi wzmacniacze firmy matronix np. http://www.matronix.pl/?cmd=WXP3K
                            http://www.matronix.pl/?cmd=WST300TP
                            lub
                            http://allegro.pl/item229066484_pote...0w_pa15_1.html

Czy ktrorys z tych wzmacniaczy nadawal by sie do beymy power 15?
                            Co do obudowy...

Wykonana bedzie z plyty mdf 25mm.
                            Ocencie wykresy i dajcie mi jakies wskazowki jesli cos zrobilem zle...
                            Tunel br w jednej i drugiej obudowie to 100mm X 200mm.
                            Załączone pliki

Skomentuj

do 15 to trzeba by coś ~400-500w podrzucić... (i to raczej ten wyższy zakres :) )

Skomentuj

Ja bym Ci proponował napisać priva do IRKA.
                                On naprawdę dobre wzmaki panelowe do suba robi.
                                Wiem bo sam posiadam i jest super.
                                Naprawdę polecam.

Skomentuj

z tego co wiem to Irek nie ma czasu poki co, prawdopodobnie dopiero na zime zacznie robic wzmacniacze.

zawsze mozesz wziasc kooncowke z altrona czy carton audio. tez nie sa zle:) albo zlec komus z forum np koncowke janka... do suba idealna.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X