Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx15ax vs stx18/120/6 sw vs tesla arn150

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

stx15ax vs stx18/120/6 sw vs tesla arn150

Witam.

To mój 1 post wiec prosze o wyrozumiałosc.
    Wiec tak, mam problem z wyborem głosnika niskotonowego do małych forntów w kinie. Obudowa max pojemnosc 9l i tego nie da sie powiekszyc. Wysokotonowy w całym kinie na 99% bedzie visaton sc10n ( tyły kina na arn116 i central to samo tylko x2). Znalazłem gotowe zwrotnice bo niestety sam nie zbyt potrafie zaprojektowac zwrotnice to sc10n + arn150 i sc10n + stx18sw, ale do chwalonego na forach stx15ax i sc10n nie spotkałem.

Mógł by mi ktos poradzic co najlepiej wpakowac to tych 9l? Moze jakies inne propozycje, powiecmy mam 300zł na głosniki do frontów, najlepiej z gotowa zwrotnica.

Pozdrawiam i prosze o odp.

w 9l najlepiej ax beda pisali Ci ktorzy go sluchali ja sie zastanawiam ogolnie nad tymi 3glosnikami bez roznicy w jakiej obudowie... bardziej ku 18stxa chialbym sprobowac ale nie wiem czy sie nie zawiode na basie:/:/:/

Skomentuj

a moze maly usherek? deklasuje konkurencje

Skomentuj

mozesz to rozwinać?? o jakiego usherka chodzi??

a ma ktos moze zwrotnice do ax i sc10n??

Skomentuj

http://akkus.com.pl/index.php?grupa=...&lang=pl&dh=dt

Skomentuj

a zwrotnica do tego by sie znalazła??

Skomentuj

pewnie ze sie znajdzie ale nie dla sc10n :P ten visaton niejest godzien takiego wooferka

jezeli chodzi o brzmienie ww glosikow to wlasnie na pierwszym miejscu postawilbym AXa dalej SW a na samym koncu dopiero ARNa. arn przegrywa tutaj na starcie bo jego najwieksza zaleta (bas) tutaj niejest az tak potrzebna. SW lepiej radzi sobie ze srednica aczkolwiek osobiscie niekupilbym tego glosnika...

Skomentuj

a co myslicie o w130s?

Skomentuj

STX 15 AX + monacor rbt 95
                  http://img165.imageshack.us/my.php?i...usrbt95qr0.gif

tyle że wyjdzie to wiele więcej niż 300zł, bądź:

STX18-120-6SW +SC10N
                  http://img456.imageshack.us/img456/3030/181200ed.gif

Skomentuj

Widzalem te zwrotnice jednak ten ax z monocorem to niestety zadrogie wyjdzie z 400zł/pare za same głosniki nie liczac wysyłki. Najlepiej jak byc sie znalazł ax z sc10n.

P.S Pawel S. czemu bys nie kupil tego SW??

Skomentuj

Zamieszczone przez przemek2f
                      P.S Pawel S. czemu bys nie kupil tego SW??
                      bo za podobne pieniadze mozna dorwac lepszy glosnik. np jakiegos tonsilka. szkoda tylko ze niepamietam ktre sa warte uwagi :/

Skomentuj

A moze ktos rozwinac temat zwrotnicy do usherka skoro on taki dobry??
                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=9898

Skomentuj

Ja jednak wybralbym na Twoim miejscu tego stxa ax masz zwrote nawet jest zwrotka do nakiegos stxa wysokotonowego a wiec oszczedzisz na przesylce.
                            A usher moze i go deklasuje ale nie tylko pod wzgledem jakosci ale i ceny bo do tego to trzeba i jakas kopolke z wys=zszej klasy. zreszta poszukaj sobie konstrukcji na tym usherku w diy to zobaczysz ile to moze kosztowac.
                            A rten stx to z opini wielu bardzo dobry glosnik a wiec powinienes byc zadowolony sa opinie ze ma nawet wiecej i ladniejszego basu niz arn :razz:
                            Pozdrawiam!!

Skomentuj

no ok ale jak zrobie fornty na ax i kopółce stx to na czym central i tyły??

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                                sa opinie ze ma nawet wiecej i ladniejszego basu niz arn
                                niesety nie wiecej

Skomentuj

no ok ale jak zrobie fornty na ax i kopółce stx to na czym central i tyły??
                                  No to zrob na ARN 150 a z tego co pisales to na centrala i tyly masz juz arn116 a wiec jezeli chodzi Ci zeby bylo wszystko na TVm to zrob tak jak pisze a jak masz kase na wydanie 300zl na glosniki to AX + kopolka stx i git ze zwrotami nie bedzie problemu i beda to sprawdzone konstrukcje Pana Irka . A jak juz tak sie upierasz przy tym Sc10N ktory jest podobno porownywalny do kopolki stxa do ktorej Pan Irek zaprojektowal zwrotke do pary z AX to wez sobie tego SW ktory na pewno nie jest az taki zly, bo do Tonsila to bedzie ciezko ze zwrotnica. Z tego co czytam tematy to Pawel S. ma tonsila GDN 16/50/6 a wiec moze udostepni Ci zwrotke do pary z SC10N tylko pamietaj ze z samym dostaniem tego tonsila beda problemy bo nie sa produkowane juz a do stxa masz i kupe tematow do poczytania na jego temat ale wybor nalezy tylko do Ciebie :wink:
                                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

http://www.e-tonsil.pl/index.php?d=produkt&id=175

A tutaj można tego tonsilka w promo wyłapać :-)

Skomentuj

Osz kurde szkoda ze nie mam kasy!!! :cry:
                                      Bo juz Pawel S. ma ten glosnik i dopracowuje do niego zwrotke a wiec moze warto??
                                      Mam nadzieje ze promocja jeszcze potrwa :neutral:
                                      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

ale ten tonsil gdn chyba zaduzy do 9l, juz zamówilem arn150 na fornty jesli mie to nie zadowoli to wtedy bedziemy mysleli nad zmiana na cos lepszego.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X