Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx15ax vs stx18/120/6 sw vs tesla arn150

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mam juz wolne wiec moze niedlugo opublikuje te kolumny...
    ta promocja trwa juz od dlugiego czasu. glosniczek ma wspaniala srednice ale lekko kuleje z basem. najlepiej wlsnie sprawdzi sie w malej obudowie zamknietej. te 9litrow to odrobine za malo ale i tak basu by za wiele z niego nie bylo

Skomentuj

a moze maly usherek? deklasuje konkurencje
      pod pewnymi względami tak, pod innymi mniej. Niestety mimo małego rozmiaru - tylko 13cm trzeba go dość nisko ciąć, im niżej tym lepiej, najlepiej zagrał przy cięciu na ok 2.2k, 3khz to raczej najwięcej.
      STXa AX można nawet przy 5k ciąć - charka równa jak stół, żadnych podbarwień.
      Jeśli kupować niskośrednio ushera o którym mowa to najlepiej nabyć od razu tą ich tanią wysokotonówkę , ew DX-a lub XT25.
      Oba głośniki - AX jak i Usher grają już na poziomie i w odpowiednich aplikacjach ciężko jest się do czegoś przyczepić, myślę że bez problemów można je umieścić na jednej półce jakościowej.

Z STXa 18 sw zrezygnowałbym na początku, tesla arn150 też nie jest rewelacją, i jeśli stać Cię na głośniki o których wcześniej pisałem to nawet na nią nie patrz.

Zamieszczone przez przemek2f
      a ma ktos moze zwrotnice do ax i sc10n??
      jak już robić coś co gra to lepiej dołożyć tą stówkę i kupić coś przyzwoitego na góre, wybór jest niemały.

a co myslicie o w130s?
      Odpada, gra na poziomie arna 150 , tyle że ma gorszy dół i lepszą średnice, oraz membranę o sztywności szmaty :) (TSy też średnio trzyma...)

Zamieszczone przez krzyhoo9
      słuchałem... Szczerze mówiąc to żadna rewelacja, tym bardziej że ta wstęga tania nie jest , a nie gra choćby porównywalnie do kopułki za tą kase.

Zamieszczone przez krzyhoo9
      Config średni pod każdym względem, choć niektórym podobno pasuje :P Jednak wg mnie jest kiepsko, dół i średnica kuleją, wysoki to też półka niższa.

Zamieszczone przez Pawel S.
      bo za podobne pieniadze mozna dorwac lepszy glosnik. np jakiegos tonsilka. szkoda tylko ze niepamietam ktre sa warte uwagi :/
      albo dołożyć 30zł i mieć AX-a.
      no ok ale jak zrobie fornty na ax i kopółce stx to na czym central i tyły??
      najoptymalniej na tym samym co fronty. Nie będe się na ten temat rozpisywał - o dobieraniu głośników do kolumn do kina znajdziesz tu wiele :)

Zamieszczone przez MormoN
      http://www.e-tonsil.pl/in...=produkt&id=175

A tutaj można tego tonsilka w promo wyłapać :-)
      Okazja taka sobie - przez pare lat na allegro wisiały nówki po 50zł niecałe :)

ale ten tonsil gdn chyba zaduzy do 9l, juz zamówilem arn150 na fornty jesli mie to nie zadowoli to wtedy bedziemy mysleli nad zmiana na cos lepszego.
      Wg mnie beznadziejna decyzja , kolejny topic w którym osoba zainteresowana wybiera najtańszy głośnik , tylko dlatego że jest tani, troszkę jak w tym tekście o 'dobrym, tanim winie'.
      Era arna 150 chyba już minęła, głośnik średnice ma naprawdę kiepską, dołu ma sporo, tylko co to za dół ?
      Ja osobiście wolałbym nawet zrobić kolumny na AX-e + PJ-tce (tylko uciąć ją na jakiś 4k), wliczając wysyłki różnica w cenie byłaby minimalna, albo i żadna, a różnica jakościowa znaczna...

Skomentuj

tak ale przyjełem koncepcje ze kopółka musi byc taka sama w całym kinie, znalazłem zwrotnice do sc10n i arn116 wiec juz bylo wiadomo co na tyły i central. Pozostała kwestia forntów i tu tez musial byc sc10n, szukalem innych mozliwosci ale zdecydowalem sie na tesle arn150. Jak bedzie zle to zawsze mozna wymiec :)

Skomentuj

jeśli już musi być taka sama kopułka to czemu nie taki sam midwoofer ?
          On nie zmienia charakteru brzmieniowego kolumny ? Myślisz że central to kanał gdzie są tylko dialogi ?

Skomentuj

bo central na arn150 i tyły były by poprostu zaduze, czemu sugerujesz mi co mam myslec? Wiem ze na central nie ida tylko dialogi.

Skomentuj

http://www.visaton.de/en/bauvorschla...807/index.html
              http://www.bowers-wilkins.com/displa...fid=1163&sc=ht
              http://www.bowers-wilkins.com/displa...fid=1444&sc=ht

Centrala nie dopasowuje się względem rozmiarów tylko kolumn przednich i tylnych , a wszystkie muszą być możliwie najbardziej dopasowane do siebie.
              Jeśli we frontach będą arny 150, a w centralu 116 to będzie dziura w paśmie.
              Chyba zamiast pisać to za każdym razem musze jakąś gotową formułkę do wklejenia napisać albo ew arta do którego będe odsyłał bo inaczej palce sobie od tego pisanie połamię :P

[ Dodano: 2007-08-31, 22:51 ]
              czemu sugerujesz mi co mam myslec?
              to było po prostu pytanie (co sugeruje znak zapytania na końcu zdania :P )

Skomentuj

Czaruję...
              X