Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka obudowa lepsza, bass refleks czy z tunelem?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka obudowa lepsza, bass refleks czy z tunelem?

Na początku chciałem się przywitać. To mój pierwszy post na forum.

A więc jaka obudowa lepsza?

Bass refleks

czy z tunelem?

Bardzo prosze o pomoc, i jeśli możecie to podajcie mi parametry tego głośnika bo nigdzie nie mogę znaleść. Howard Hanssen, HH1021

Nie wiem czy zabić czy dać żyć...
    Co masz na myśli tunel?
    Bo w sumie BR to też tunel ino na innych zasadach.
    A może chodzi Ci o tunel klasy Linia Transmisyjna bądź to co tygryski lubią najbardziej,czyli tuba?
    Podsumowałem początek postu,OK.
    Teraz to co niżej,czyli HH.Reguła jest bardzo prosta,umieść ten głośnik w worku z tworzywa,wiesz,taki na śmieci,i walnij go do kontenera.Nie będziesz się dalej stresował i kupisz coś normalnego.Uffff...

Skomentuj

a juz chcialem 'przesunac' temat:)

z glosnika mozna jeszcze zrobic popielniczke... o ile palisz?:)

to pewnie jakies 10cali - analzujac tajemniczy 'kod' glosnikow tej marki (?!) tak ze jedyne wyjscie to jakies 20- 30l closed i modlitwa do Boga. o ile nie szkoda ci czasu i kasy na deski... mi by sie nie chcialo.

Skomentuj

<<TU>> masz parametry. WinISD i jedziesz :wink:

Skomentuj

swoją drogą pierwszyraz widze tak "pokręcony" tunel.
          przecież to jest, to się, tego się... kurde, co to u licha jest ?
          Jest taki rodzaj otwartej obudowy?

Skomentuj

El_liero, to nadal jest b-r ale z rodzajem tunelu szczelinowego lub czegos podobnego

Skomentuj

Zimek i jak ty chcesz wyliczyć i prawidłowo zestroić obudowę na tym... tunelu szczelinowym ?

weź BR

Skomentuj

Właśnie nie wiem jak to dokładnie obliczyć, niezabardzo się na tym znam.
                Słyszałem, że suby z takim tunelem bardziej łupią basem niż ze zwykłym bass refleksem.

Mam do was prośbe, zaprojektował by mi ktoś z was obudowe pod ten głośnik, lub chociaż prawidłowe wymiary podał? Bardzo proszę o pomoc.

Skomentuj

yeah. daj 30l closed i to wszystko

Skomentuj

aha i co będzie to dobrze grało?? myślałem o jakiejś obudowie z bass refleksem

Skomentuj

Jak myslales o obudowie z bass reflexem to skorzystaj z danych krzychoo9 utworz taki glosnik w winisd i sobie posymuluj a jak nie chcesz to skorzystaj z porady mikiego i sie modl ze zeby zagralo nikt tu Ci raczej nie poda wymiarow obudowy BR do takiego glosnika zeby to byl chociaz stx to predzej ale nie do takiego wynalazku co do wiekszego lupania basem z tej tunelowej niz z bass refleksu to zbuduj porzadny BR i zobacz jak bedzie lupac a nie naczytales sie kilku opini i teraz pewnie myslisz ze bas z BR to kupa a prawdziwe lupanie to tunelowa. Nie dla poczatkujacego teraz umberto napisal ze najlepsza to linia transmisyjna i nie watpie w to ale to juz wyzsza szkola jazdy nie dla poczatkujacych (w tym ja).
                      A wiec symuluj to co masz albo kup se stxa do doswiadczen z prawdziwymi parametrami.
                      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

aha dzięki za wszystkie odpowiedzi, przemyśle to i zaprojektuje obudowe, pokaże wam i powiecie mi czy to dobry pomysł, ok?

Skomentuj

No i juz zaczynasz mowic powaznie tylko jak bedziesz pokazywal to nie pisz ze program policzyl tyle i tyle litrow oraz taki dlugi i srednice BR tylko uzupelnij to o charakterystyke jaka pokazal program :wink:
                          A cos tu na pewno ktos doradzi tylko nie spodziewaj sie jakichs fajnych opini bo ten glosnik to badziew jak wyzej napisano.
                          Pozdrawiam!!!

Skomentuj

słuchajcie tylko mam jeden problem, wogule nie mogę skumać tego programu, pomoże mi ktoś??

Skomentuj

arty na stronie glownej sie klaniaja :razz:
                              Pozdrawiam!!!

[ Dodano: 2007-09-02, 19:23 ]
                              http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic279119.html

Skomentuj

gdzieś widziałem filmik o posługiwaniu się WINSD

ale go zgubiłem :(

http://audiomania.info/articles.php?id=10

Skomentuj

Czaruję...
                                X