Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o pomoc - zestaw 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o pomoc - zestaw 5.1

Byc moze to glupie pytanie :wink: .. mam zamiar zakupic Logitech X-540 za okolo 300zl..i tu moje pytanie czy cos w podobnej cenie (+/-50) takze 5.1 "uda sie" zrobic .. chodzi mi o wlasna konstrukcje itp...
    prosze o pomoc z gory dzieki..pozdrawiam![/quote]

Za 300 zl to nie kupuj tego plastikowego szajsu. Po co Ci do kompa 5.1 jak zaloze sie ze stereo na chociazby ARN150 i do tego jakas kopolka bija na glowe te niby kino 5.1
    A odpowiedz na pytanie brzmi nie , nie da sie zrobic dobrego 5.1 za 300zl ale da sie zrobic przyzwoite stereo tylko trzeba by dozbierac jeszcze ze 150 zl to mozna zrobic na stxAX + kopolka stx a jak musi byc za 300zl to monitorki na ARN150 i jakis wysoki do tego poprzegladaj dzial diy, a przedewszystkim to napisz czego oczekujesz od glosnikow to podstawa zeby ktokolwiek cos poradzil to nie gabinet wrozki tylko forum o elektroakustyce :razz:
    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=9916 bardzo ladne a i zobacz jaka cena!!! nie podoba Ci sie takie cos??
    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

niemam zamiaru dac wiecej kasy na to...okolo 300

aha a czy potrzeba do tych monitorkow co podales jakiegos wzmachora - takiego nieposiadam...;/
      pozdro!

Skomentuj

no oczywiste że wzmacniacz mysi być. A co myślałeś że podłączysz to pod wyjście na głośniki w kompie i będzie git... Jako napęd byś dał choćby 2xtda7294 (chociaż jeśli nie słuchasz głośno to 1 scalak by starczył) i o niebo lepiej niż komputerowe plastiki

Skomentuj

Tak jest kup sobie na poczatek te Arny i jakas kopulka to jak sie postarasz to moze wzmak na tda stereo i bedzie gralo nieporownywalnie do plastikowych zabawek
          Ja goraco bym polecal te monitorki z linku bo jak na poczatek to sa mysle bardzo ciekawe. a Wzmak na tda to mozesz kupic kit ze wszystkim tylko polutowac i w obudowe upchnac jak czujesz sie na silach a jak nie to kup jakiegos urzywanego wzmaka.
          Pozdrawiam!!!

Skomentuj

[code]http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...nitorki+stereo[/code]
            a to niezle...?cena dobra - bardzo dobra - nieznam sie na roznych kopulkach itp.. ale wzmak jaki skad i za ile okolo go dostane..?
            pozdrawian!!

Skomentuj

A czujesz sie na silach zeby go zbudowac ??
              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

http://www.altron.com.pl/cgibin/shop...z&sid=4bbe475d
                +
                2x <TO>
                +
                http://www.altron.com.pl/cgibin/shop...V&sid=4bbe475d
                +
                http://www.altron.com.pl/cgibin/shop...4&sid=4bbe475d
                +
                obudowa i inne pierdołki

Skomentuj

nom dalbym rade.. ale jaki wzmak uzywany moze by byl odpowiedni noi czy te monitorki sa dobre..?
                  pozdro!

Skomentuj

A wiec mysle ze do tych monitorkow w zupelnosci starczy 1 tda na kanal a wiec poszukaj wersji stereo na jednej plytce (chyba jest w altronie ) albo po prostu zastosuj 2 kanaly oddzielnie na 2 plytkach a z kondzmi bym tak nie szalal i dal absolutne minimum czyli 4700uF na galaz zasilania.
                    A monitorki spoko :wink:
                    Pozdrawiam!!!
                    http://www.altron.com.pl/cgibin/shop...z&sid=783cf5dd
                    ja bym zastosowal to!!! Kupujesz, skladasz, podlaczasz trafko, sygnal, monitorki i gra :mrgreen:
                    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

a ja tu niezly zament widze...
                      jezeli ma byc koniecznie 5.1 bo ogladasz filmy lub grasz w gry to spokojnie kupuj ten zestaw lub cos podobnego.
                      natomiast jezeli to ma byc glownie do sluchania muzyki to zrob podobnie jak proponuja koledzy.
                      ja bym jednak proponowal kupic tansze 5.1 a reszte kasy zbierac na glosniki. w tym czasie zdobedziesz niezbedna wiedze i sam dojdziesz do wniosku czy potrzebujesz czegos lepszego czy nie

Skomentuj

za taką kase złożyłbym 5.1 na 5 szerokopasmowcach i do tego sub na jakimś stxie 22 i tadku.
                        Zagra to o jakieś 5 klas lepiej niż jakiś tam krejtiw czy lodżitek.

Udzielanie odpowiedzi "zrób stereo" na pytanie "jaki zestaw 5.1 ?" jest nieco bez sensu imho, jeśli ktoś chce takiego zestawu to zapewne widzi dla niego odpowiednie zastosowanie.

gazela922, do czego potrzebujesz tego zestawu ?

Skomentuj

takero to zes mnie zadziwil.... jak najbardzoej uniwersalnie jak sie da za ta cene ;-) muza gry i czasem filmy..pozdrawiam i powiedz mi jak ty zrobilbys za taka cene te 5.1 na 5 szeroko pasmowkach..?napisz tutaj a jakies szegoly to chyba najlepiej na gg czy cus pozdro.. :)!

Skomentuj

takero, juz wiele razy wspominales o tych szerokopasmowkach. napisz cos wiecej o nich i moze jakies foto wklej... gdzie je mozna zdobyc i po ile??

Skomentuj

no ale skoro gazela922, najczesciej slucha muzyki... a zadziej filmy to ne wiem czy nie lepiej zrobic stereo...

Skomentuj

mysle ze 5.1 sa najbardziej uniwersalne - duzo slcucham muzy, gram a filmy tez ogladam a moj pokoj jest malutki <bardzo> wiec mysle ze mam dobre zamiary/pomysl co do 5.1...pozdrawiam...! :wink: :)

P.S a jezeli mozna 'wicisnac' 5.1 za 300zl okolo to czy niedalo by sie zrobic bardzo dobrego stereo za mniejsza kwote albo juz z wykonczeniem itp. za podobna cene?..

Skomentuj

daloby sie na pewno zrobic lepsze stereo niz to super 5.1 chociazby takie monitorki jak w poprzednich linkach :razz:
                                  Ja tam jestem zagozalym przeciwnikiem takich zestawow i bede sie tego trzymal a do filmow mam te same kolumny co do muzy i jestem bardzo zadowolony.
                                  Kiedys jak mowilem kumplom ze te 5.1 to badziew to oni twierdzili ze napier... to ja na to wlasnie tylko napier... kiedy przyprowadzilem kilku do domu to zmienili zdanie i teraz mi nie mowia ze mam gowniane stereo bo sam je zrobilem a oni maja "wypasione" 5.1 ktore ma 1000W :mrgreen:
                                  Jak zbudujesz monitorki i bedzie Ci brakowalo basu (w co watpie przy uzyciu ARN) to uzbierasz i zrobisz suba :razz:
                                  Jednak takie wyjscie pociaga za soba koniecznosc budowy lub zakupu wzmaka (nikt nie mowi ze DIY jest tanie)
                                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

ale ja oczywiscie mowie o wszystkim razem ze wzmakiem chociarzby polecanym tadkiem czy cos...w tej cenie okolo 300zl...pozdrawiam ! ...

Skomentuj

no to musze Cie zmartwic ale nie zbudujesz zestawu stereo za 300 zl bo na kolumny to ze 300zl pojdzie i do tego wzmak jak bys sie nie staral to tez ponad 100zl.
                                      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

ARN 150 + GDWK PJ + buda w fornirze to ok 250zl
                                        tak wiec zostaje ci 50zl na wzmacniacz a za te pieniadze kupisz jedynie tosce lub inne podobne ktore nie zachwycaja brzmieniem

ten zestaw 5,1 ktory polecil ci takero bije na glowe wszystkie zestawy komputerowe do ok 1000zl. jednak sporo mu brakuje nawet w porownaniu z najtanszym rozsadnym stereo ktore jest stworzone do muzyki...

Skomentuj

Czaruję...