Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czym wiąże się za niskie i za wysokie zestrojenie obudowy ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czym wiąże się za niskie i za wysokie zestrojenie obudowy ?

no wlaśnie, Czym wiąże się za niskie i za wysokie zestrojenie obudowy ?
    bo kupiłem rury ale okazały się za krótkie o 2cm, i zamiast 39Hz tymi rurami zestroję budę na 42Hz.

GDN25/80 @ 59 litrów

Chyba ze mogę tak zostawić na 42Hz?

Witam.
    59 litrow? skad wziales taki litraz? to jak na ta 10-cio calowke zbyt wiele. Generalnie glosnik w okolicach strojenia 39-42hz zachowuje sie tak samo i powiedzialbym ze roznicy nie odczujesz w odluchu.

Skomentuj

ludzie co projektowali obudowę pod ten glośnik mieli nawet 75litrów twierdząc że wystrowywali go na 100W ( ale to już chyba była przesada )
      W innych konstrukcjach siedzi on w 65L,

ja wybrałem 59L, wytrzymałosc mocowa spadła, wiem, ale bas mam głębszy i tego oczekuję po swojej konstrukcji.

układ drgający ma małą masę, uważam że damy radę.

Ale mi tu nie chodzi o bojętosć tylko powiedzcie czy powinienem kupić nowe rury BR, czyli czy miedzy strojeniem 42Hz a 39Hz w budzie 59litrów jest spora różnica?

Skomentuj

zostaw.nie odczujesz różnicy

Skomentuj

El_liero, chyba masz jiga, zobacz najpierw jakie prawdziwe strojenie wyjdzie, potem bedziesz myslal co dalej,
          jakiej srednicy BR? zawsze mozna przedluzyc

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
            El_liero, chyba masz jiga, zobacz najpierw jakie prawdziwe strojenie wyjdzie, potem bedziesz myslal co dalej,
            jakiej srednicy BR? zawsze mozna przedluzyc
            no wiem, zmierzone przecież i potem prawidłowo obliczone

6,8 cm srednica

Skomentuj

no to ile wychodi ci strojenie w pomiarze impedancji? no i w zasadzie na ucho takie rzeczy mozna robic

a taka srednice latwo przedluzyc rura sanitarna pcv 70mm

Skomentuj

w pomiarze nearfield portu wychodzi mi na tym za krókim BR 42Hz... przeciez piszę !

a powinienem mieć 39Hz, Co z tym fantem? Koniecznie przedlużyć, kjupić nowe rury ?

Skomentuj

Dodaj wytłumienia

Skomentuj

Czaruję...
                  X