Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitorki PianoCraft czy Diy??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitorki PianoCraft czy Diy??

witajcie
    kolega prosił mnie o doradztwo w tym temacie
    zachwyciły go moje monitorki i sam zapragnął jakiegoś dobrego sprzętu do swoich kilkunastu metrów

wymagania:
    bardzo naturalny dźwięk, malo podbarwień, bas nie musi być mocny, nawet lepiej jak będzie suchy..., cena tak ok 500zł

i akurat trafiłem na allegro monitorki pianocraft
    Czy polecić mu Pianocrafty czy raczej jakieś diy i jeśli diy to jakie?
    czy np takie klony Totemów spełnią wymagania brzmieniowe??

za 500zl to cuda nie nalezy sie spodziewac jak kolega nei robil nigdy glosnikow a to ma byc jego pierwsza konstrukcja to tez cuda od razu nie zrobi bo tu jest potrzebne troche doswiadczenia a nie tylko chec i kilka zl.
    Piona craftow nie slyszalem ale podobno graja dobrze jesli da sie je kupic za 500zl to nie ma o czym gadac.

Skomentuj

Irku a powiedzmy ze Ja robiłbym mu monitory i bralibyśmy przetworniki za 500-600zł ??
      Jakie monitory wtedy moglibyśmy zrobić? czy coś na vifach XT a moze tę wstęgę monacora i tego nowego stxa i czy to by się sprawdziło?
      myślę że mógłbym mu skopiować moje monitory bo wg mnie grają doskonale ale myślę że może warto byłoby zrobić coś innego, lepszego...

Skomentuj

na vifach xt ? 18wh kosztuje 290zł , xt19 120zł. Do tego zwroty , budy, wykończenie, trzeba liczyć conajmniej 1000zl.

Skomentuj

Zamieszczone przez Barteque
          przetworniki za 500-600zł
          ale i tak sie nie miesci...

Skomentuj

No dobra to wiemy czego nie możemy zrobić, a co mozemy?
            może jakiś inny niskotonowiec 13cm za ok 200zł/szt??

Skomentuj

Jeśli chce się zmieścić w budżecie 600-700zł to najdroższa rzecz jaką da rade zrobić to monitorki na małych usherach:
              http://akkus.com.pl/index.php?grupa=...&lang=pl&dh=dt

Skomentuj

a dobre to jest?? :)

Skomentuj

poczytaj opinie w necie, jest ich pelno. na audiostereo sporo sie o nich mowi i raczej pozytywnie.

Skomentuj

małe, zgrabne i fajnie gra, najlepiej posłuchać w salonie audio - masa tego wszędzie jest.

Skomentuj

Czaruję...
                    X