Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hybryda - pomożcie w budowie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hybryda - pomożcie w budowie

Witam;

Jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o DIY. Postanowiłem zmienic swój zestaw zaczynając od frontów. Poszukiwania zaowocował znalezieniem stron z opisami sztuki zapaleńczej takiej ta.
    O co chodzi?
    Chodzi o hybryde elektrostatów (prezyzja; przestrzeń; scena; dokładnośc; oczywiscie zaokraglone bo nie chce siedziec jak słup przed kolumnami) z poządnym basem miękkim i precyzyjnym (bardziej zalezy mi na miękkości, ale bez przesady)
    Po krotce chodzi o cos takiego:
    http://www.pl.martinlogan.com/applic...sl_series.html
    Oczywiscie to wygurowane wzorce.
    Podobno zbudowanie elektrostatów jest duzo łatwiejsze niz tradycyjnych konstrukcji ale nie znalazłem kitów do ich budowy, sciąganie ze Stanów jest za drogie.
    Budzet 2000-3000
    Bede wdzieczny za wszelkie porady; propozycje; sugestie; projekty. Jeżeli ktos ma doswiadczenie w budowie takich to równiez czekam na propozycje.

Dzieki; Pozdrawiam

Nasłuchałem się nieco elektrostatów i stwierdzam że są fajne, ale jako ciekawostka- mebel, ale nic więcej.

Skomentuj

Może jeżeli jesteś zwolennikiem standardowych rozwiązań to spotkałeś jakąs konstrukcje DIY odpowiadającą charakterystyce której szukam. Elektrostaty nie sa dla mnie najważniejsze; chodzi o przestrzeń i delikatnoś w odsłuchu. Podobno są tez łatwe w budowie.

Skomentuj

Konkrety - ile kasy masz :)

Skomentuj

j.w.

Budzet 2000-3000

Skomentuj

Może i elektrostaty drogie nie są ale też nie są takie łatwe w budowie. Moim zdaniem trzeba sie liczyć z tym, że pierwsza szt będzie eksperymentalna bo wątpie żeby od razu sie udało zrobić wypas. Wiec koszta rosną. Folię mylarową do elektrostatów widziałem kierdyś na niemieckim ebayu , cena była dość wysoka ale rpzy twoim budżecie do zaakceptowania.
            Mysle, że najlepiej wyszukać gotowe projekty elektrostatów zeby jak najmniej wymyslać samemu w tym temacie bo kłopotów będzie i tak wystarczajaco sporo, chociazby ze znalezieniem u nas odpwiednich materiało (folia , siatki metalowe)

Skomentuj

Czaruję...
            X