Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o opinie na temat tego zestawu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proszę o opinie na temat tego zestawu

a wiec nie ustepnie szukam dla siebie glosnikow do kolumny i natrafilem moim zdaneim na ciekawa konstrukcje na dfosyc egzotycznych (co nie ukrywam bardzo mi sie podoba) glosnikach moglby ktos cos o nich napisac??
    http://www.akustyk.com.pl/projekty/S16.html
    Pozdrawiam!!!

nic nadzwyczajnego - peerless SDS (najtansza seria) i vifa DX25
    vifa to bardzo dobra kopolka -szczegolowa i w tym modelu podobno nieco ostrzejsza (nieco bo d27 jest baaardzo delikatna)
    peerless jest z najtanszej seri ale i tak powinien poprawnie zagrac
    zestaw wychodzi niewiele drozej niz podobny na visatonach ale wg mnie powinien zagrac lepiej

Skomentuj

http://www.akustyk.com.pl/projekty/H16.html
      duużo lepsze.

Skomentuj

takero a czy mozna kupic glosniki z tego zestawu co podales gdzies indziej i czy zwrotnica by sie znalazla??
        Aha no bo o spl bym sie raczej w 15mkw pokoju nie martwil :razz:
        Pozdrawiam!!

Skomentuj

czy można gdzieś indziej - pewnie można, ale raczej nie taniej.
          Jak kupujesz głośniki schematy zwrot dostajesz gratis.

Skomentuj

glosniki mozesz zamowic z audiocomponents ale to jest opcja dla bardzo cierpliwych

Skomentuj

no to wiem ze jak kupie w akustyku to dostene schematy ale jak bym kupil gdzie indziej to co??
              Ale jak piszesz ze nie ma taniej nigdzie to chyba sie napale jednak na ten zestaw co podalem, fakte moze i ten hds lepszy ale sporo drozszy a to juz wychodzi poza moje mozliwosci zebrania takiej kasy w jednym miejscu :twisted: a wiec wstepnie bylby to projekt akustyka z mojego posta. a wiec na jego opinie, czy bas nie jest mulacy bo jednak ots spore i pojemnosc tez chyba niemala jak na takiego rozmiaru glosnik, o wysokie nie pytam bo duzo dobrego czytalem o tej kopolce a wiec tylko bas i srednica ja sie maja??? Tak mysle ze i zwrotnice da sie taniej zrobic niz oferuja na akustyku powiedzmy za polowe czyli 100zl??
              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

różnica w cenie - 200zł jest niewspółmiernie niska w stosunku do skoku jakości.
                SeDeS to naprawdę baaardzo przeciętny głośnik, nic ciekawego nie oferuje , no ale jak chcesz, Twoja sprawa.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                  SeDeS
                  dobre :lol:
                  wczesniej kojarzylem tylko HDS z HaDeS'em :P - nawet fajna nazwa na kolumny

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    różnica w cenie - 200zł jest niewspółmiernie niska w stosunku do skoku jakości.
                    Kurde i co ja mam biedny zrobic :razz:
                    Nic tylko zacisnac pasa i zbierac skoro tak mowisz a wiec juz licze ok 1,5 roku na ta konstrukcje cholera nie pali mi sie z nowymi kolumnami bo mam wg mnie fajne ale diy to nalog i zbudowalo by sie cos :twisted:
                    A wiec podsumowujac to chyba na tego HaDeSa sie zdecyduje i zeby mi zaraz nikt nie napisal ze za 200zl wiecej mozna miec lepsze :razz:
                    jedyne alternatywy jakie bym rozwazal to ta polka cenowa nic wyzej nic nizej w koncu to 1,5 roku wyrzeczen a wiec duzo moze sie zmienic.
                    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

W tej półce cenowej nic ciekawszego nie znajdziesz raczej, więc nie musisz się martwić ;]

Skomentuj

No to mnie pocieszyles bo na serio po dluzszych ogledzinach sie napalilem na razie ze wzgledu estetycznego ale mam nadzieje ze graja tez tak ladnie jak wygladaja te glosniki a wiec lece budowac swinke i najwyzejk bede trawe zarl ale uzbieram :twisted:
                        Oczywiscie teraz czas na poszukiwania wszystkiego na temat ich brzmienia na forach ale mam czas :razz:
                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                          zeby mi zaraz nikt nie napisal ze za 200zl wiecej mozna miec lepsze
                          HDS exc + XT25 :P

Skomentuj

ex jakoś spacjalnie lepszy od zwyklego nie jest, inaczej (wg mnie gorzej) wygląda głównie.
                            XT25 jest inna , jednym się podoba bardziej , innym mniej, a nie ma do tego configu zwroty zaprojektowanej.

Skomentuj

Do HDS 180 EXC i XT 25 wklejałem schemat zwrotnicy od Akustyka...
                              Właśnie sam jestem na etapie budowy takiego zestawu...

Skomentuj

Czaruję...
                              X