Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w doborze głosników do kolumn DIY !!!????

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w doborze głosników do kolumn DIY !!!????

Witam, od pewnego czasu czytam to forum i wpadłem na pomysł ze tez che cos zbudowac. Dlatego jednego dnia poszedlem na strych i znalazłem dwa głośniki Gdwk 9/80/1 i pomyslałem ze one własnie mi posłóza do budowy. Chce zbudowac kolumny podłogowe dosyc wysoki i waskie myslałem o konstrukcji 2 droznej na głosnikach Tesli bo sa tanie a stosunkowo dobre z tego co czytałem. Myslałem o modelach 2x ARN 130-02/4 lub 2x ARN 150-03/05-4 do jednej kolumny plus ten gdwk. co wy o tym myslicie prosze o sugestie i inne pomysły.

130 nie sluchalem, 150 slyszalem u Pawla S, basi super z tego glosnika ale fakt jest taki ze nie ma zbyt wiele srednich, niech on Ci dokladnie podpowie bo sie zna
    teraz na allegro sporo jest tonsili, po atrakcyjnej cenie, moze ktorys z nich??
    a Co ze zwrotnica??

Skomentuj

Z Pawłem juz rozmawiałem na innym forum zaproponował mi pomoc wiec jest oki.
      P.s wystapił mały problem z gdwk chyba cosik jest z nim bo raz graja raz niee.
      A co do tonsili sa dosyc drogie mam nawet dwa gdn 20/60/3. Pozatym podobaja mi sie waskie kolumny a tasile maja dosyc dóze głosniki

Skomentuj

ja bym sprzedał to co masz na allegro i na coś sensownego zbierał.

Skomentuj

takero, ale jak je sprzeda to starczy jedynie na GDWK PJ - co brzmi odrobine lepiej

NeptykTomek, skoro trafiles tutaj to juz pociagne ten temat do konca.
          moze zacznijmy od tego ile mozesz na to pieniedzy przeznaczyc??
          jaki masz wzmacniacz i co miales do tej pory?

Skomentuj

Zawsze można , a nawet trzeba dołożyć.
            Kolumny robi się raz na pare lat więc można wyłożyć na nie jakąś tam konkretną kase, pare stów w skali paru lat ro chyba dość niewiele ?

Skomentuj

Mam około 250zł na przetworniki i zwrotnice bo reszte posiadam deski wkrety szpachle itp.
              Zalezy mi na kolumnach waskich bo mam mało miesjca w pokoju kolumny maja słuzyc w puzniejszym czasie do kina domowego w planach jest suba aktywny i jeszcze para innych kolumn. Napedzac bede to Technicsem SU-V303.
              A posadałem Tonsil Fenix II (brat sie wyprowadził i je zabrał bo były jego)
              i tak tylko to glosniki od kompa co w domu. Bo z estradowego sprzetu to mam
              dwa suby na eminece delta i dwa na sigma i dwie kolumny yone. Dwie koncówki ads 1400 i crowna

Skomentuj

Czaruję...
              X