Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX GDWK-10-200-8-AX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX GDWK-10-200-8-AX

jak w temacie
    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

cena lekko odstrasza ale jak bedzie dorownywal AXowi to moze byc nawet ciekawa propozycja...

Zamieszczone przez Pawel S.
    jak bedzie dorownywal AXowi
    Myślę że to nawet fajny duecik wyjdzie.Cena jeszcze nie jest taka straszna,do zaakceptowania.

Skomentuj

jezeli sie okaze naprawde dobry to cena jest calkiem dobra. cos pomiedzy tonsilem i sc10n a vifa czy tanimi seasami.
      ale jak narazie to bym wolal dolozyc do vify :wink:

Skomentuj

pozyjemy zobaczymy, ciekawe czy cena odpowiada jakosci bo za taka kase juz mozna upolowac cos lepszego... no chyba ze bedzie 3x lepszy od poprzednikow

Skomentuj

a czy to nie jest przypadkiem połączenie starej i nowej aj + nowa cewka z alu ?
          Front od nowej, układ magnetyczny od starej i nowa cewka z membraną.

Skomentuj

kto wie...
            sam sie przekonasz jak je zalatwisz i dasz irkowi na pomiary. przydalby sie taki monitorek "made by STX"

Skomentuj

wszystko ok, tyle że nie wiem czy nie lepiej dołożyć 36zł i mieć DX-a ;]
              Choć zobaczymy - może to gra jak SS

Skomentuj

a na stronie glownej stx reklamuje glosnik
                "Najnowsze rozwiązania technologiczne zastosowane w GDWK-10-200-8-AX, pozwoliły na połączenie cech brzmieniowych głośnika wstęgowego i kopułkowego.
                19-09-2007"
                moze faktycznie jest warty swieczki, tak jak niskosredniotonowy ax... swoja droga oznaczenie na koncu AX sugeruje prace z gdn ax, tak jak to robi vifa z seria xt :)

Skomentuj

wlasnie kupiem yamahe rx-v459 by konczyc moj zestaw do kina patrzcie w konstrukcjach i zastanawiam sie nad wymiana wlasnie moich aj-tek wszystkich 4-ech i kupnie tych nowych bo centralka jeszcze nie gotowa ale sensu robic jej jako jedynej na tym nowym nie ma a jakos te zapowiadaja sie na prawde ciekawie charka poprotu jak dla mnie ideal mylicie ze jest sens wymienic wszystkie te co mam na te i zrobieniu centralki na tym gloniku?? cale kino sklada sie teraz z ax-ow i wlasnie aj ktore chce wymienic co o tym sadzicie?? niedlugo pokarze w konstrukcjach skonczonego nowego suba ehhh diy za bardzo wciaga:P

Skomentuj

Jeśli ktoś tego nie posłucha to tak naprawdę nic nie będziemy wiedzieć.

STX głośniki estradowe też zamienił na jakieś inne modele
                    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
                      Jeśli ktoś tego nie posłucha to tak naprawdę nic nie będziemy wiedzieć.
                      oczywiscie ktos wiarygodny i obsluchany...
                      Zamieszczone przez Barthez
                      STX głośniki estradowe też zamienił na jakieś inne modele
                      http://www.stx.pl/index.p...&vItemDB=itemdb
                      no bylo uz o tym... neodymowe :lol:

Skomentuj

no ale biorac pod uwage sama cene jak na stx to jednak na pewno sa sporo lepsze od aj a poza tym charka ladniejsza no i jak dla mnie zaleta jest to ze sa o te 3 db glosniejsze.

Skomentuj

zmeiniaj, tylko pamietaj ze zwrota do przerobki.

Skomentuj

Myślę że nie ma co się rozpisywać na temat charki, ceny czy wyglądu, żeby móc cokolwiek o nich powiedzieć trzeba po prostu ich posłuchać.

Skomentuj

ale do przerobki cala zwrotka czy jakos tylko pasmo gorne?? i jakie moga byc efekty tego jak bym nie zmienial zwrotnicy?? dokladnie w przyblizeniu biorac pod uwafe te dane o glosniku co podaje producent i jednego i drugiego co takiego moze byc nei tak jak dam je bez zmiany zwrotki...?? ja mam zwrotke taka:
                              Załączone pliki

Skomentuj

daniel69, czy to jest zwrotnica od irka?? czy sam to tak rozrysowales??

Skomentuj

chyba od irka tyle ze byla robiona na 1 glosnik niskosrednio a ja dalem 2 i zmienilem wartosci z konda 10 na 22 i z cewki ok 0,8 na 0,4 a cos jest nie tak?? bo graja bardzo dobrze ale odpoiedzcie na poprzednie moje pytanie

Skomentuj

zagrac zagra ale niepokaze wszystkiego na co je stac. jezeli juz kupiles te glosniki to wpakuj je w monitorki i napisz do irka, moze znalazlby czas na zabawe nowym glosniczkiem no i bysmy mieli dobra zwrotnice oraz wiarygodna opinie o glosniku

Skomentuj

irek kiedy bys mial cza zbadac te glosniki i zaprojektowac jak najbardziej idealna zrotke pod ten wysoki ax i niski ax?? i po jakim czasie zwrocil bys mi glosniczki??

[ Dodano: 2007-09-30, 20:24 ]
                                      i powiedzcie mi czy zmienilo sie cos z ax niskotonowym...?? czy jest taki jak byl??

Skomentuj

Roznie u mnie z czasem, zazwyczaj udaje sie zrobic zwrotke w jeden wieczor w praktyce jest to tydzien a ze nie zawsze mam czas to czasem moze sie przedluzyc na kilka tygodni.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X