Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłogowce do 600zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podłogowce do 600zł

Witam!!!
    Moja dziewczyna stwierdziła że potrzebuje do swoich nowych mebli (heheh dobre co ?:)) jakieś ładne kolumienki podłogowe do 600zł najlepiej jeśli były by w jakiejś jasne obudowie.
    Znajć ją to pewnie kupiła by pierwsze lepsze, ale że od czasu do czasu też korzystam z jej sprzętu stwierdziłem że sam musze coś wybrać.
    Jej sprzęcik to amplituner yamaha440 oraz dvd540.
    Więc prosze o pomoc co byście poradzili do 600zł? aby to były podłogówki, najlepiej w jakiejś jasnej okleinie(to są kobiece kryteria wyboru kolumn:)) oraz żeby to jeszcze jakoś przyzwoicie grało.
    Wstępnie przejrzałem allegro i widze:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32967914

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32833333
    co prawda 700zł ale moze warte tego.....

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32833338
    co prawda 700zł ale moze warte tego.....
    Co sądzicie o tych kolumienkach?, moze ktoś miał juz przyjemność ich słuchania i podzieli się wrażeniami, czekam na jakieś propzycje, z góry dziękuje za pomoc!!!!!
    Licze na was!!!!!

eltax ma tanie i wmiare dobre podłogówki. zobacz tez jamo. mozesz tez sam zrobic

Skomentuj

Nie wiem czy spojrzałes bo własnie powyzej zamieściłem 2 linki do jamo i jestem ciekw czy to byłby dobry wybor a co do eltax-ow to zaraz popatrze....

Skomentuj

zaimponuj dziwczynie i zrob sam :), to jest forum DIY :). Polecam TVM'y, ja zrobilem sobie podlogowki na tych przetwornikach do Yamahy RXV440 i dobrze graja :)

Skomentuj

hehe, cały czas imponuje dziewczynie jestem na etapie składania mojej pierwszej ambitnej konstrukcji jest to centrala na 2xarn 150/03/04, tonsil11/100 oraz ze zwrotnicą wg proj z tego forum i juz nawet zakupiłem wszystkie potrzebne mi komponenty, ale niestety choruje na nieustanny brak czasu, a wiadomo kobieta chce wszystko na wczoraj :))))

Skomentuj

dobra rada pojedz do media markt albo gdzies indziej i posłuchaj jamo i eltaxa . zreszta eltax sprzedaaj kolumny razem z amplitunerami yamahy.

[ Dodano: 2004-10-14, 12:41 ]
            e 550 i fenixa bym odrzucił

Skomentuj

Z samego Feniksa na froncie z Yamaszka nie ukrecisz biczow.Musialbys miec w przyszlosci suba.
              Nie wiem jaki to central bez ekranowania magnetycznego... wszyscy o tym zapominaja.
              Eltaxy robia cos co moze wspolpracowac albo jakas KODA.

Skomentuj

no dobra jedno juz wiem tonsil odpada, bo suba narazie nie ma w planach, pozostaje eltax i doszła koda, czy ktoś może polecić jakiś konkretny model?, może ktoś przez przypadek słuchał dany model kolumn i podzieli się wrażeniami??

Skomentuj

sproboj cos z wharfedale`a mam ich moj starszy ma ich monitorki diamond(8.2)i spisuja sie znakomicie. tobie bym polecil jak podlogowki diamond 8.3 ttp://jtp.ldc.pl/JTP/audio/oferta/index.php?man_id=3 cena podana to jest za pare

Skomentuj

Zamieszczone przez Kudłaty
                    sproboj cos z wharfedale`a mam ich moj starszy ma ich monitorki diamond(8.2)i spisuja sie znakomicie. tobie bym polecil jak podlogowki diamond 8.3 ttp://jtp.ldc.pl/JTP/audio/oferta/index.php?man_id=3 cena podana to jest za pare
                    pewnie że bym spróbował ale ich cena wynosi 1298,00 zł a szukam czegoś tak jak w temacie +/- za 600zł(para)

[ Dodano: 2004-10-14, 15:39 ]
                    e 550 i fenixa bym odrzucił
                    aryan tak z ciekawości feniksa ok, ale dlaczego e550 bys odrzucił??

Skomentuj

a sorki myslalem ze 600 za sztuke bo te na aukcji to widzialem ceny za sztuke niedoczytalem :) sorki... pozdro

Skomentuj

Na twoim miejscu zrobiłbym coś na tonsilach samemu. Pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85
                          Wiem ż e takie rozwiązanie jak budowa kolumn była by najlepsza, ale tak jak mowiłem, nie mam na to czasu, dziewczyna chce kolumny na wczoraj i jedyne co mi pozostaje co doradzić jej coś gotowego w innym wypadku nazwałbym posta "co zbudować za 600zł" :)Pozdro.

Skomentuj

W sumie Cie rozumiem, ale i tak bym się uparł i zrobił kolumienki, na to zawsze musi się trochę czasu znaleźć A jeżeli idzie o gotowce to jamo ładnie grają. Pozdro

Skomentuj

A jeżeli idzie o gotowce to jamo ładnie grają
                              a czy mógłbyś mi polecić jakiś konkretny model?, w weekend chyba sie wybiore i polatam po sklepach i chciałbym wiedzieć od czego zacząć.....

Skomentuj

Ja bym wzial feniksy. Mam tek olumny i naprwde za ta kase sa super. Oczywiscie subwoofer potrzebny bo za nisko to one nie schodza :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Ali1979
                                  Zamieszczone przez Adam_85
                                  Wiem ż e takie rozwiązanie jak budowa kolumn była by najlepsza, ale tak jak mowiłem, nie mam na to czasu, dziewczyna chce kolumny na wczoraj i jedyne co mi pozostaje co doradzić jej coś gotowego w innym wypadku nazwałbym posta "co zbudować za 600zł" :)Pozdro.
                                  to może wpuść ją na to forum i ona sama coś sobie skleci??

Skomentuj

to może wpuść ją na to forum i ona sama coś sobie skleci??
                                    hehe niezłe ;-)
                                    wczoraj składaliśmy meble i po tym stwierdzam że nic nie skleci :)))))

[ Dodano: 2004-10-14, 19:33 ]
                                    ps.
                                    no właśnie a mamy na forum jakiś panie??? :)

Skomentuj

sa sa tylko sa malo aktywne....

Skomentuj

nie no ja chyba zrobie jakies kino domowe i zaczne wyrywac laski na nie

albo inaczej zgodz sie byc ze mną a zrobie Ci podłogówki,

buahahaahah

Skomentuj

Czaruję...
                                        X