Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik w 12L

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik w 12L

Znajomy dał mi gotowe skrzynki i mam w nich zaaplikować głośniki (oczywiście budżetówki). Kiedyś w nich siedziały jakieś tonsile (nie wiem jakie ale to nie ma znaczenia). W środku 2 komory. Jedna mała dla tweetera, druga ok. 12l. Otwór 145mm. Przeznaczenie: ogólnie do wszystkiego ale najbardziej do muzyki z kompa. W grę wchodzą raczej stx'y i tesle.Patrząc na rozmiary w grę wchodzą tylko:
    stx GDN-16-50, GDN-18-120
    arn 165-05/4, XW-165-1394 (z tym że XW zostawi tylko po brzegach 5mm a nie wiem jak to będzie się prezentować). Proszę o pomoc.

Jeśli chodzi o zwrotnicę to raczej będzie kondek na wysoki + tłumik (jeśli będzie konieczny)

GDN-18-120.

Tesle się udławią.

Skomentuj

a coś tańszego :neutral: ...16 stx'a

albo coś takiego:
      http://www.allegro.pl/item255263613_...sil_8_ohm.html

Skomentuj

Jakiś dziwny ten Tonsil... nie kojażę 16stki z taką membraną... Jak ma być tanio, to możesz wrzucić 14'stki STXa, tylko sprawdź która tam się nada do tej pojemności, ale chyba SS (ta żółta, nie pamiętam tych oznaczeń).

Skomentuj

14 odpada bo za mała bo otwór jest 14,5 :sad: a stx lub tesla 16 by nie pasowały :?:

Znalazłem jeszcze coś takiego:
          http://www.allegro.pl/item253434877_...1_2_pary_.html

Skomentuj

Masz parametry tych Tonsilów, sprawdziłeś jak się sprawdzą w tej budzie?

Skomentuj

kombinowałem i:

tonsil

tesla 16

stx16

Skomentuj

krzyhoo9, dlaczego dales takie dziwaczne strojenie??

Skomentuj

brzydkie charakterystyki były.Pawel S., weź mi pomóż bo naprawde teraz już sam nie wiem czy dać go w closed, b-r czy bp :sad:

Skomentuj

jezeli ma byc tanio i nowka to ARN 188 bardzo ladnie gral w 11 zamknietych litrach. tonsile napewno ladniej ze srednica zagraja ale niewiadomo czy to oryginaly czy regenerowane...
                    Zamieszczone przez krzyhoo9
                    już sam nie wiem czy dać go w closed, b-r czy bp
                    to chcesz teraz nowe obudowy robic??

Skomentuj

Nie. Obudowy już są i napewno nie będą zmieniane (bo w końcu nie moje). Chętnie dałbym arn'a188 ale front jest szeroki 18cm...

Skomentuj

to wsadź XW , to samo co arn188 tylko kosz inny i tak samo nie ma średnicy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                          to wsadź XW , to samo co arn188 tylko kosz inny i tak samo nie ma średnicy :)
                          tak tylko czy to nie będzie banalnie wyglądało głośnik 17cm a obudowie 18...

no i nawet jak bym go wziął to jak wysoko stroić :?:

Skomentuj

tak tylko czy to nie będzie banalnie wyglądało głośnik 17cm a obudowie 18...
                            jakos kolumny yoshiego dobrze wygladaja http://audiomania.info/infopage.php?...9e29fefffc207e

no i nawet jak bym go wziął to jak wysoko stroić
                            w zamknieta!! wtedy basik jest calkiem przyjemny i szybszy niz w b-r

Skomentuj

Closed :?:

może warto spróbować, no i faktycznie z tymi wąskimi boczkami nie wygląda tak strasznie...

PS> Czy ze strony EMPIRE idzie jeszcze zamawiać :?:

Skomentuj

pare glosnikow jeszcze maja. np ARN116 - warto zapytac
                                jak niebedzie to zobacz tutaj http://astronik.home.pl/cgibin/shop?...1&sid=176cd631

Skomentuj

chyba się zdecyduje na te XW-165-1398.Do tego dam 104-03/8 + kondek 4,7 i tłumik i będzie ok

Skomentuj

Do tego dam 104-03/8 + kondek 4,7 i tłumik i będzie ok
                                    to juz lepiej GDWK PJ - tanszy i lepszy

Skomentuj

chyba się zdecyduje na te XW-165-1398.Do tego dam 104-03/8 + kondek 4,7 i tłumik i będzie ok
                                      i będzie mega beznadziejnie....

Skomentuj

I właśnie dlatego dobiera się obudowy do głośników, a nie głośniki do obudów...

Wrzuć tam 3 litry styropianu, zrób pierścień dla ARN150/STX14 i będzie najlepiej.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X