Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

różnica EW kontrta LW,DW,CW :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

różnica EW kontrta LW,DW,CW :)

Post ten ma rolę informacyjną gdyż o nic tutaj nie pytam :).
    Kupiłem dzisiaj 4sztuki EW100 4R do moich kolumn.Więc zostały mi głośniki po tych że kolumnach a były to LW1000 8R.

Moim zaciekawieniem było porównać te głośniki i ku zdziwieniu EW gra niebagatelnie lepiej.Średnie tony samego głośnika są bardzo dobre o wiele lepsze niż przy LW.Bas bardziej żywy(próby dokonałem w samych kolumnach czyli 2szt w 60L closed).Niestety EW grają lepiej od LW jedym słowem.Cena EW to 38zł a LW 60zł :/...następnym razem wole EW!!.Sam wygląd też niczego sobie.Mam je w wersji 4R czyli z lakierowaną membraną.Bardzo dobrze sie prezentują w kolumnach...napisy dodają takiej"fajności" tym głośnikom.

Próba EW kontra DW.....wyglądała tak samo.EW wygrał....

Próbca CW kontra EW??
    Tym razem lepiej zagrał CW..miał miększy bas..POTĘŻNIEJSZY!! ale za to grał ciszej od EW :)...

Pisałem to tak żebyście widzieli...może coś ciekawego na ten temat powiecie :).

ładnie

mamy na forum specjaliste od alpharda :)

Skomentuj

WOOO ale fajne porownanie ;D wedlug mnie takich porownan powinno byc jak najwiecej, szkoda tez ze zniknol dzial z opisem samych przetwornikow :/ moze kiedys sie to zmieni...

Skomentuj

LW - Lepiej Wyrzucić
        DW - Do Wyrzucenia
        CW - Czyżby Wyrzucony?
        Bez obrazy :-)
        Pozdrawiam

Skomentuj

heheehehe
          no nie moge sie nacieszyc z wypowiedzi ditomka...

Skomentuj

Ojj ludziska ludziska :).Pisałem to dla was a raczej dla tych co lubią alpharda a wy mnie wyśmiewcie...nie ładnie!!....

Skomentuj

Alton nie obrazaj sie....

to byl tylko zart i nikt z ciebie sie nie nasmiewa.
              Ja osbiscie mialem tylko CW 802 i niepolecam tego glosniczka ale szanuje zdanieinnych..

Skomentuj

cw802c to nie jest to samo co cw1002c:P

Skomentuj

Nie obrażam sie tylko powiedziałem że pisze sobie to po to żeby niektórzy widzieli a wy piszecie że jestem specjalistą...Przyznaje że masz racje.Miałem juz prawie każdego alpharda i wiem jak grają :).Pozdrawiam was :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ditomek
                    LW - Lepiej Wyrzucić
                    DW - Do Wyrzucenia
                    CW - Czyżby Wyrzucony?
                    EW - Ewentualnie Wykozystac

Skomentuj

Ten test nie był zbyt obiektywny bo wkładałeś różne głośniki do takiej samej obudowy
                      te głośniki mają rózne parametry
                      chyba wiesz, że obudowa musi być wykonana specjalnie dla danego głośnika (jego parametrów TS)
                      wtedy dopiero można ocenić na słuch co potrafi dany głośnik
                      a tak wogóle to o alphardzie czytałem rózne opinie z których wynika że są serie w miare udane i takie które kuszą tylko ładnym wyglądem

Skomentuj

Ja sie ciesze ze już nigdy nie bede robił nic na alphardach.

Skomentuj

jaro_21 no nie rób ze mnie pacana:).Wiem że tens nie był do końca udany ale miałem zamiar zrobić ten "test" tylko tak poglądowo bez specjalnej roboty :).

Skomentuj

Mpim zdaniem ATLON zrobil kawalek dobrej roboty...

Skomentuj

Dzisiaj porównałem jeszcze HW z tymi głośnikami ale szczeże nie warto pisać :).Hw wypadł najgożej niestety.Bas szybki ale jest go mało(wina zawieszenia).Ma jeden plus -dobrze radzi sobie w br.

Skomentuj

Moim zdaniem EW to nawet niezla seria.Kumpel ma EW80 4 ohm i powiem ze wiele potrafi!!

Skomentuj

Alton a jak z efektywnością ?? który głośnejszy , głownie chodzi mi o DW EW CW

Skomentuj

Cw jest stanowczo cichszy od DW i EW.Posiada bardzi cieżką membrane.DW pobija CW w głośności ale zaś EW jego pobija.Takie kółko.EW ma ten + że ma bardzo lekką,papierową membrane dlatego pobija i CW i DW.

Skomentuj

Kwestia wzmacniacza jakiego użyjesz! Każdy głośnik wytrzyma inną moc i przy swoim maksimum wytrzymałości mocowej zagra z różną głośnością i tu ciężko jest powiedzieć który by zwyciężył. Wiadomo, że trzeba by jeszcze dać optymalne obudowe dla każdego, więc byłbym tu ostrożny w ocenie:) Pozdro

Skomentuj

Napędzał je wzmacniacz z opisu.2xSTK4050

Skomentuj

Czaruję...
                                        X