Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

seas 27tdfg i Scan-Speak 18w8545

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

seas 27tdfg i Scan-Speak 18w8545

witam, mam do was pare pytan zwiazanymi z tymi glosnikami.
    Stalem sie szczesliwym posiadaczem tych wlasnie glosnikow seasa i scan speak. (na scany jeszcze czekam)
    z tego co przeczytalem i rozmawialem z Pawlem S. SS 20l strojenie na 40Hz,
    chyba ze macie inne zdanie na ten temat.
    sprawa zwrotnicy jest juz powazniejsza, co prawda mam jiga, pre, itp. ale do teraz nie wiem czy dobre wyniki mi wychodza. wiec w razie cze kto mogl by mi pomierzyc parametry i charki tych glosnikow i zrobic zwrotki??
    pozdrawiam

az niemoge sie doczekac kiedy dostaniesz te scany :grin:
    narazie na probe mozemy je wsadzic w moje skrzynki czyli 25 litrow i strojenie ok 45Hz (nie sprawdzone)
    co do poprawnosci aplikacji to proponuje poszukac na audiostereo - oni tam sie bawia glosnikami z tej polki cenowej

Skomentuj

hmmm jesli ma byc szybko to buda closed, w BR basu jest naprawde sporo ale raczej spokojny i jednak szybkoscia nie grzeszy

Skomentuj

widze Pawel, Ty bardziej sie cieszysz na te scany niz ja :)
        heh a w sumie warto sprawdzic je w Twojej obudowie, moze bede mial pod nie zwrotki odrazu a bardziej filtr, bo osobno byly dla wysokiego i niskiego
        co do basu powiem Ci mIKI ze ja osobiscie lubie troszke wolniejszy bas, ale inna kwestia jest taka ze sam nigdy nie mialem doczynienia z takiej klasy glosnikami poza 5min odsluchem u Pawla jego vif, a moje visatony przy tym to jak stx przy visatonach :)

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR
          widze Pawel, Ty bardziej sie cieszysz na te scany niz ja
          :mrgreen:

Skomentuj

jeśli już bawimy się ze scanami to raczej nie opierałbym się tylko na tym co w necie piszą, a spróbowałbym paru aplikacji że tak powiem 'na własne uszy' :)

Skomentuj

wiec co kolumna tak jak liczylem to bedzie miala bez zadnych przegrod ok 35-40 litrow, do tego kupa cukru?? czy jak to kiedys robiliscie :) ??

Skomentuj

taniej chyba z piaskiem bedzie :razz:

Skomentuj

albo wydaj 40pln na plyte i zrob testowe obudowy:)
                  moj kumpel ma te scany w BR (nia pamietam ile litrow - zapytam) i na ogol BR zatkany jest:)
                  ale najlepiej poprobowac i zobaczyc co Ci najlepiej pasuje.

Skomentuj

no trzeba bedzie poprubowac wszystkiego. bede mial czym sie bawic z tego co widze :)

Skomentuj

Widze entuzjazm duży ale zazwrotnicowanie tego zestawu stawiam pod bardzo dużym znakiem zapytania.
                      Te głosniki pasują do siebie (od strony konstrukcji zwroty) jak wół do karety, sory ale to może być po prostu knot , tak przeczówam.
                      Lepiej dla was żebym się mylił ale już 2x zazwrotkowywałem bodajże tego seasa (chyba ten model, musiałbym zajżeć do pliku z sw, metalowa membrana) i w obu przypadkach nie szło łatwo. On sie nie nadaje do niskich podziałow a takiego będzie wymagał niestety SS . GL , przyda sie .

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                        metalowa membrana
                        to nie ten :P
                        ale masz racje. tez sie tego bardzo obawiamy bo niemamy doswiadczenia z SW itp
                        niestety dopiero teraz mamy skompletowany sprzet pomiarowy (odrazu 3 zestawy :lol: ) wiec zaczynamy zabawe...

Skomentuj

No to może coś z tego będzie. Oby nie było na niskich częsotliwościach takich cyrków z fazą jak w aluminiaku.

Skomentuj

z tego co mi wyszlo na SW jka seasa testowalem to charakterystyka jest bardzo ladna. z tym ze mam problemy z mikrofonem, czekam wlasnie na panasonica. jak bede pewien ze wszystko ladnie dziala wtedy bede kombinowal. a i tak seas to nie metalowy.

a i jedna pomylka widze u mnie jest seas 27tdfc, oto jego parametry podane przez producenta
                            http://www.audiosklep.com.pl/zdjecia/seas/h1189.jpg

[ Dodano: 2007-10-30, 08:24 ]
                            sorki ze pisze post pod postem ale nie chce zasmiecac nowym tematem, mam pytanie do osob ktore w swojej karierze robily pomiary 18w8545 i moze maja je gdzies na kompie i czy byly by tak dobre i mi podeslaly zebym mogl porownac czy mi dobrze wychodza. z gory dzieki i pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                            X