witam, buduje monitorki, nie wiem co zastosowac, ARN 116 czy ARN 150? beda to obudowy zamkniete, male, na bas nie zwracam uwagi. co polecacie?? czy ARN 116 jest tak samo dobry jak 150?? czy ma lepsze srednie tony, czy jest szybszy?? pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
buduje monitorki, nie wiem co wziasc, ARN 116 czy ARN 150?
Collapse
X
-
LUKASZ troszeczke nie rozumiem....
Napisales ze bez suba nie dadza sobie rady chyba ze dasz dwa. Przeciesz sub sluzy do uzupelnienia pasma w najnizszych rejestrach...a z twojej wyowiedzi wnioskuje ze chodzi Ci o efektywnosc..
Napisz jakies sprostowanie bo chyba cos nie tak albo ja zle rozumiem..)
Skomentuj
-
Re: buduje monitorki, nie wiem co wziasc, ARN 116 czy ARN 15
Zamieszczone przez debauchedwitam, buduje monitorki, nie wiem co zastosowac, ARN 116 czy ARN 150? beda to obudowy zamkniete, male, na bas nie zwracam uwagi. co polecacie?? czy ARN 116 jest tak samo dobry jak 150?? czy ma lepsze srednie tony, czy jest szybszy?? pozdrawiam.
Skomentuj
-
Za arn 116 przemawiają : mniejszy rozmiar , lepsza średnica. Głośnik ma bardzo równomierną ch-kę i o wiele łatwiej jest go zaaplikować z każdą kopułką a zwrotnica nie musi mieć wyszukanych filtrów. Podział 5kHz jest bezproblemowy co z arn 150 jest marzeniem.
Za 150 przemawia lepszy bas i trochę większa efektywność
ps. Mam dwa prawie nieurzywane arn 116-60/8 (jeden zamontowałem do pomiarów) , mogę odstąpić. Miałem robić monitory ale w sumie już mi są niepotrzebne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez debauchedco rozumiesz przez kiepskie wyniki?? mi nie chodzi o bas!! wazne zeby graly do 80Hz. zeby tworzyly pelna stereofonie.
Jasne ze mozes ARN 150 uzyt i w obudowie closed, ale ja myszle ze je treba z glosnikow wyzyskac maximum i to bende mozne jen w obudowie bassrefLex.
I zvrotkla na 5 Khz to mojim zdaniem nejeast sczenslive ! to bardzo bardo vysoko na 2-way box,.
ARN 116 jest u nas niepopularny naprawlde nieznam nikoho kto by uzyl tego glosnika.
Skomentuj
Skomentuj