Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny Stereo?? Uwaga amator!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny Stereo?? Uwaga amator!!

Witam wszystkich serdecznie!
    Mam nadzieje ze trafiłem na dobre forum i udzielicie mi pomocy!
    W tej dziedzinie jestem kompletnym amatorem i nie mam o niczym pojęcia!(troche czytalem ale mało z tego zrozumiałem)
    No wiec przejdę do tematu... Chciałbym sobie złożyć w miarę dobry sprzęt grający. Przeznaczyłem na to 1300 zł! Ale nie mam pojęcia jakie głośniki najlepiej dobrać (wysokotonowe, niskotonowe, sredniotonowe). Z tego co wyczytałem na tej stronie najbardziej odpowiada mi system bass-reflex. Nie posiadam tez wzmacniacza(nie wiem jaki będzie mi potrzeby ani jakiej firmy jest najlepszy). Chciałbym aby ten sprzęt grał ładnie, czysto i żeby służył na imprezach. Na jakimś innym forum wyczytałem ze firma STX jest całkiem dobra. I tak sobie ubzdurałem żeby jedna kolumna miała 200 w!
    Liczę na wasza pomoc!!
    Z góry dziękuje za odpowiedź i proszę o wyrozumiałośc!
    Pozdrawiam Darek![/center]

do jakiej muzyki?

i jeśli dobrze rozumiem to mają być duże podłogówki?

Skomentuj

1300pln, na kolumny i wzmacniacz ? czy na same kolumienki ?

Skomentuj

na kolumny i wzmacniacz:) a co do muzyki to mysle ze roznego rodzaju( techno, dance, house, disco) Kolumny podlogowe.

Skomentuj

1300 zl na kolumny i wzmak to malutko, jesli juz to cos z gotowcow, 2xarn150 i sc10n standardowo
          albo stx ax i aj
          mozesz cos z visatonow szukac, a co do wzmaka to yamahy szukaj polecam

Skomentuj

ja bym zrobil jakies 3 way np na tonsilach. ewentualnie tez teslach...
            (znajac zycie ma byc wypasnie - przeciez ma miec 200W!)

Skomentuj

no ale chwilka - to do domu ma być czy na imprezy ?

Skomentuj

Ja wnioskuje ze do domu...
                Ja bym dał 2xARN150/188 + SC10N do tego 2x7294 lub LM i gitara. Kasy napewno styknie chyba że chcesz oryginalny wzmacniacz.

Skomentuj

Zamieszczone przez baczek89
                  Chciałbym aby ten sprzęt grał ładnie, czysto i żeby służył na imprezach.

Skomentuj

ups.. nie doczytałem :wink:

[ Dodano: 2007-11-03, 21:07 ]
                    a konstrukcja kruchego :?:

Skomentuj

raczej chodzilo mi o jakies domowe imprezki....

[ Dodano: 2007-11-04, 13:51 ]
                      A mam takie paytanie skoro jestem amatorem w tej dziedzinie to moze nie skladac kolumn tylko kupic gotowe stx co wy na to? znalazlem na ich stronie wsumie 150 w ale nie wiem sam co o nich myslec.
                      Kolumny

A do tych Kolumn znalazlem taki wzmacniacz na allegro :
                      Wzmacniacz

Skomentuj

Te STX-y to chyba jakiś nieudolny klon altusów... A tak wogóle to moc NIGDY nie powinna być kryterium wyboru! Bo po prostu nie niesie z sobą żadnych informacji poza tą pod jaki wzmacniacz można podpiąć głośniki... Moc to tylko dobry element marketingowy...
                        (znajac zycie ma byc wypasnie - przeciez ma miec 200W!)
                        Nie zauważasz tu ironii? Sklonuj coś gotowego. Wtedy jedyny problem to skrzynki...

Skomentuj

Czaruję...
                        X