Witam mam w domu BSW 154-II i wzmacniacz holton 300w RMS @ 4ohm w 8mkw ( czasami w 36 ), szukam glosnika ktory spelni bardziej moje wymagania lepiej niz bsw. szukam czegos co zagra 40-100hz i bedzie moglo rzucic miesem, wgniecie klate ( podobny efekt jak na dyskotece ), muzyka jakiej slucham to hardstyle. Na wydanie mam 500-600zl [ jesli mnie jakims bardzo przekonacie to moze moglbym dolozyc ] na glosnik. Czy holton 300 wystarczy czy wypadaloby zainwestowac w wieksza moc aby uzyskac zamierzony cel?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mocna 15
Collapse
X
-
To moze chcesz jakiegos estardowca? Jak 15cali malo to moge zalatwic 18cali, mam w firmie malo chodliwe celestiony 1000W RMS.
Kiedys na AS jakis gosc usiadl przed kolumnami akustyka i puscil swoj ulubiony utwor i po przesluchaniu stwierdzil ze bas jest kiepski bo sie znosi bo w kolumnach niskotonowce sa skierowane do siebie. No i ze nie trzesie nogawkami. Na to Kisiel odpowiedzial ze moze mu zalatwic ze spadnie zaraz z krzesla :)
Skomentuj
-
Akurat ten model celestiona jest malo popularny bo drogi, malo kto potzrebuje 1kw a model 600w jest tanszy i nieco miekszy bo ma jedno dolne zawieszenie a wersja 1kw ma dwa i moze dlatego szybciej sie rozlatuje :)
Power 15 niezle potrafi narozrabiac, stoi na srodku dosc duzego pokoju, strach pomyslec co by bylo w normalnych domowych zaciszu z ustawieniem w rogu. Te moje 300W polyka bez zadnego problemu zadnych furkotan czy szumu zawieszen musze pomyslec o wzmaku 500-600W.Załączone pliki
Skomentuj
Skomentuj