Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mocna 15

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mocna 15

Witam mam w domu BSW 154-II i wzmacniacz holton 300w RMS @ 4ohm w 8mkw ( czasami w 36 ), szukam glosnika ktory spelni bardziej moje wymagania lepiej niz bsw. szukam czegos co zagra 40-100hz i bedzie moglo rzucic miesem, wgniecie klate ( podobny efekt jak na dyskotece ), muzyka jakiej slucham to hardstyle. Na wydanie mam 500-600zl [ jesli mnie jakims bardzo przekonacie to moze moglbym dolozyc ] na glosnik. Czy holton 300 wystarczy czy wypadaloby zainwestowac w wieksza moc aby uzyskac zamierzony cel?

Beyma Power 15

Tylko ze w 8 mkw nie osiagniesz takiego efektu jak na dyskotece chodźbyś nie wiem ile watów władował...

Skomentuj

fakt 8mkw maly pokoj ale czasami sobie slucham muzy w duzym pokoju - 36mkw
      ten beyma power15 potrzebuje 600rms, czy ktos na forum robi koncowki mocy diy pokroju tej mocy? pozdrawiam.

Skomentuj

O ile sie nie myle to to opcje są dwie: Hexfet albo zmostkowany 2xHolton400.

Skomentuj

nie potzrebuje wcale 600W mocy tylko jej moc znamionowa to 600W a to duza roznica. Beyma Power 12 ma 500W RMS ale ja bym nie radzil podlaczac wiecej niz 300W bo glosnik ma male Xdam.
          Power 15 bede mial lada dzien i zobacze co jest warta.

Skomentuj

Panie irku poczekam na Pana opinie na temat tego glosnika

Skomentuj

mialem powera 12 wlasnie na piecu Irka 300W, mocy bylo pod dostatkiem, kontorla bez zarzutu.
              ogolnie fajne glosniki powerek postawil wysoko poprzeczke co do reprodukcji basu. JEDNAK charakter ma podobny do BSW, ale wykop i efektywnosc.. wiadomo

Skomentuj

a jakby tak porownac 2x 15 BSW 154-ii a 1 beyma power 15?

Skomentuj

to ja mam lepszy pomysl... zrob tube na jednym BSW i bedzie najlepiej.

Skomentuj

nie do mojego pokoju chyba ;p 8m2?

Skomentuj

w 8mkw 10 cali w sam raz będzie, nie wiem po co wogóle mowa o 15 calach...
                      To już jakaś paranoja się robi.

Skomentuj

Dlatego wcześniej pisałem że w tak małym pokoju nie osiągniesz tego co na dyskotece choćbyś wsadził tam nie wiadomo jak mocny głośnik. Sam byłem tego świadkiem jak moje pseudo estradowe kolumny w pokoju właśnie tego pokroju jak mówisz grały DUŻO ciszej niż na sali ok. 300 m^2...

Skomentuj

wg mnie w tak malym pomieszczeniu cos typu XLS da lepszy efekt (cos porownywalnego do wnetrza samochodu...)

Skomentuj

zależy do czego, ale xxls10 + np panel Irka i byłoby dość ciekawie pewnie.

Skomentuj

albo przemka "mekmus" czyli XLS 12 + panel od irka - akurat sprzedaje

Skomentuj

To moze chcesz jakiegos estardowca? Jak 15cali malo to moge zalatwic 18cali, mam w firmie malo chodliwe celestiony 1000W RMS.

Kiedys na AS jakis gosc usiadl przed kolumnami akustyka i puscil swoj ulubiony utwor i po przesluchaniu stwierdzil ze bas jest kiepski bo sie znosi bo w kolumnach niskotonowce sa skierowane do siebie. No i ze nie trzesie nogawkami. Na to Kisiel odpowiedzial ze moze mu zalatwic ze spadnie zaraz z krzesla :)

Skomentuj

takie duze woofery w domu to tylko do openbaffle... i kiedys bedzie taka chwila, nadejdzie ten dzien ze.. zrobie

w domu/mieszkaniu nie ma powierzchni z ktora nie poradzi sobie dobry sub na 12''.

Skomentuj

a czemu celestiony sa malo chodliwe? ;p pozatym 18 1000w rms w 8m2 to juz mega przypal, pozatym niestac mnie na nowy wzmak o takiej mocy ;ppp sam celestion pewnie kosztuje kolo 1 kafla.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                      Jak 15cali malo to moge zalatwic 18cali, mam w firmie malo chodliwe celestiony 1000W RMS.
                                      I w tubkę go,w tubkę.Jak dostanie powera to z pokoju 8m zrobi sie 80m :mrgreen:
                                      ireczku, po proszę o ofertę cenową na PW.

Skomentuj

Akurat ten model celestiona jest malo popularny bo drogi, malo kto potzrebuje 1kw a model 600w jest tanszy i nieco miekszy bo ma jedno dolne zawieszenie a wersja 1kw ma dwa i moze dlatego szybciej sie rozlatuje :)

Power 15 niezle potrafi narozrabiac, stoi na srodku dosc duzego pokoju, strach pomyslec co by bylo w normalnych domowych zaciszu z ustawieniem w rogu. Te moje 300W polyka bez zadnego problemu zadnych furkotan czy szumu zawieszen musze pomyslec o wzmaku 500-600W.
                                        Załączone pliki

Skomentuj

Czaruję...
                                        X