Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Porównanie dwóch projeków.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Porównanie dwóch projeków.

Dawno tutaj nie pisałem ale nie miałem po co. Ale do rzeczy.
    Potrzebuje porównania i opinii na temat dwóch projektów. Zastanawiam się aby złożyć coś nowego co będzie lepsze od arn 150 i arv a o to raczej nie trudno. Nie mam jakiejś ogromnej ilości pieniędzy o zastanawiam się właśnie nad tymi dwoma. Ushery na akustyku w komplecie z częściami i zwortkami kosztują 700 zł i tyle bym chciał przeznaczyć na wszystko bez bud.
    Wybrane projekty to:
    http://www.highfidelity.pl/artykuly/0710/nexton.html
    i
    http://www.highfidelity.pl/artykuly/0601/usher.html

Różnica w cenie dość spora, pytanie tylko czy warto dopłacać.
    Pokój w jakim będą grały to ok 10 m2, napędzane Ampli Yamaha rx-v459, muza jakiej słucham to raczej rock i cięższe klimaty, choć wiadomo, że czasem też poleci coś bardziej rozrywkowego. Mam też suba na stx 22, napędzanym moskiem od Irka, to chyba tyle.

Z góry dzięki za wypowiedzi.

bralbym ushery graja naprawde naprawde godnie.
    (polecam poczytac o nich na audiostereo bo jest caly fan club:P)
    wiadmo ze super natezen i urwania glowy nie bedzie ale do pokoju 10m spokojnie wystarcza.
    NAJWAZNIEJSZE. nie kupuj kita w akkusie tylko same glosniki (dostaniesz gratis zchemat filtorow) elementy do zwrot kup bezposrednio w polinku (zostanie na obudowy;p)

Skomentuj

oba projekty sluchal takero. tzn ma AXa ale bez tej wysokotonowki.
      i z tego co pamietam to chyba wolal ushery...

ale lepiej niech sam sie wypowie

Skomentuj

Pawel S., właśnie na niego liczę najbardziej i czatuję z widłami aż będzie na gg

mIKI, duża różnica jest jest w cenie między tymi kitami w akkusie niż jakby się kupowało w prolinku?

Skomentuj

www.polink.com.pl ( w sumie w tym zestawie malo jest elementow... ) ale w moim przypadku roznica byla 3cyfrowa. :P

Skomentuj

Zamieszczone przez eXe
            na niego liczę najbardziej i czatuję z widłami aż będzie na gg
            a moze chcesz numer na komorke?? :lol:

Zamieszczone przez eXe
            jakby się kupowało w prolinku?
            w polinku www.polink.com.pl
            porownaj sobie ceny elementow

Skomentuj

mIKI, Pawel S., tak obszernego cennika jaki jest w prolinku dawno nie widziałem. Będę potrzebował sporo czasu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez eXe
                prolinku
                POLINK!! prolink to takie kable :P

Skomentuj

Hmmm, no więc tak - sprawa nie jest taka łatwa :)
                  Ushery mają inny dół, mniej miękki, taki bardziej zaznaczony, nazwałbym go bardziej "zaczepnym", mają fajny wykop (jak na ten rozmiar głośnika) i bardzo ciekawą barwę. U AXa bas jest bardziej miękki, cieplejszy, ale równie detaliczny i urozmaicony.
                  Jeśli idzie o średnice to usher mimo że ma tylko 13cm im cięty jest niżej tym lepiej gra, okolice 2.3khz okazały najlepsze wyniki odsłuchowe, STX wręcz przeciwnie - można go ciąć tak wysoko jak tylko się chce Średnice tych dwóch głośników też są bardzo wporządku, nie ma się do czego przyczepić, detalicznośc, naturalność, jako taka scena - ale tutaj wiele zależy od pomieszczenia odsłuchowego i ustawienia kolumn.
                  Niestety góry nie mogę porównać - stxa słyszałem z AJ i ITT, więc nie z AXem nowym...
                  Tak czy inaczej oba zestawy są godne polecenia, a komuś kto nie może się zdecydować proponuję wybrać się na AS2007 i posłuchać :)

Skomentuj

takero, to mi pomogłeś :)
                    Raczej ten nowy Ax nie wchodzi w grę bo nawet nie ma go na stronie, a drugą sprawą jest to, że jakbym wybrał stxa to dlatego aby ciąć koszty a nowa kopułka jest dwa razy droższa więc to chyba mijałoby się z celem, choć miałem nadzieje, że napiszesz coś w stylu "Jeden zestaw bije na głowę drugi, warto dozbierać albo podarować sobie" Znowu mam mętlik w głowie

Skomentuj

Zamieszczone przez eXe
                      Raczej ten nowy Ax nie wchodzi w grę bo nawet nie ma go na stronie,
                      hmmm, nowy ax którego nie ma na stronie stxa ? :P
                      Oba zestawy kosztują mniej więcej tyle samo - stxy są tańsze o jakieś 100zł , jakoś specjalnie dużo to nie jest przy takiej inwestycji :)
                      No i stxy wymagają większej budy - optymalnie ze 12-13 litrów, ushery conajmniej z 8.

Skomentuj

takero, chodziło mi że jest niedostępny na stronie.
                        Dalej się zastanawiam za który zestaw się brać. Buda to nie problem:)

Skomentuj

Zamieszczone przez eXe
                          Dalej się zastanawiam za który zestaw się brać
                          rzuc moneta :P
                          albo wpadnij na audioshow

Skomentuj

jeśli wpadniesz na AS2007 to sobie obu posluchasz :)

Skomentuj

Co bedziesz chinczykom kase dawal biez polaka! A ja Ci zalatwie znizke na glosniki. No i zwrote tez musze zrobic bo duzo osob pyta a glosniki leza i czekaja.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                No i zwrote tez musze zrobic bo duzo osob pyta a glosniki leza i czekaja.
                                :mrgreen:

Skomentuj

irek, mówisz o zwrocie pod dwa 15 AX i tego nowego wysokotonowca?

Posłałem Ci PW

[ Dodano: 2007-11-09, 13:45 ]
                                  Irek, mogę się dowiedzieć jakie zniżki możesz załatwić na stxy? Bo jestem zdecydowany na projekt na dwóch axach jak tylko będzie zwrota

Skomentuj

Czaruję...
                                  X