Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik z acuhorna

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik z acuhorna

Czytałem sobie ostatnio recenzję acuhorna i tam pisali że w tym projekcie znajduje się Tesla šC200... Czy to możliwe żeby nie były to ARZ-ety? Czy to tylko taki chwyt? :wink: A tak na marginesie, próbował ktoś kiedyś zapakować ARZ to jakiejś małej paki zamkniętej? Jak to może grać?

w 6 l gra ok,ale bez basu wiadomo, w 20l br @ cos 50 hz (nie pamietam dokladnie) gra lepiej tzn pojawia sie troche wyzszego basu,ale nadal nieduzo,niestety nie bawilem sie korekcja.

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
      w tym projekcie znajduje się Tesla šC200... Czy to możliwe żeby nie były to ARZ-ety?
      TAK, to sa ARZty. przeciez na ten temat bylo juz kilka naprawde dlugich tematow lacznie z budowa kopi acuhornow

Skomentuj

Jw. w 20 litrów, i uzupełnić subem, ew. mocna korekcja eq.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          przeciez na ten temat bylo juz kilka naprawde dlugich tematow lacznie z budowa kopi acuhornow
          Jestem tego świadom. Pomyślałem sobie przez chwilkę że może to jakaś lepsza wersja tego głośnika ale niestety jak widze to tylko chwyt żeby głupi audiofile nie mogli o nim w necie znaleźć informacji :mrgreen:

Skomentuj

melisław, mozliwe ze to jakas upgrade'owana wersja. przeciez dosc szeroko stosowanym zabiegiem na tym glosniku jest doklejanie magnesu

Skomentuj

z korekcja basu bym uwazal, bo wtedy srednica dostaje po tylku i juz nie jest tak pieknie... ogolnie ciezko bez tuby wyciagnac jaki kolwiek bas z tego glosnika.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                ogolnie ciezko bez tuby wyciagnac jaki kolwiek bas z tego glosnika.
                Ale w tubie jest juz calkiem ciekawie tylko wciaz brak tych wysokich mi delikatnie przeszkadza :cry:
                Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                  w tubie jest juz calkiem ciekawie tylko wciaz brak tych wysokich mi delikatnie przeszkadza
                  He,he,stary diy-owiec i nie wie jak to okiełznać :razz: U mnie nie ma tego problemu,co prawda powyżej 16 kilo zaczyna się spadek ale do tego momentu od 55Hz jak od linijki. :mrgreen:

Podpowiem tylko że ta aplikacja daje nam ogromny zysk na spl-u,wystarczy umieć to spożytkować :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                    Podpowiem tylko że ta aplikacja daje nam ogromny zysk na spl-u,wystarczy umieć to spożytkować
                    Oj daje daje, juz jedna tuba na dworze fajno gra sobie serio dzieki Umberto i Tomaszo ze istnieje takie "cos" :wink:
                    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

ciekawostka: sprzedalem zestaw glosnikow samochodowych mojego brata. rano zabral mi wlasnie te ARZty i wsadzil je w polke do samochodu... teraz przyjezdza i wyskakuje z textem ze zmarnowal 340zl... zbiegam na dol i slucham... poprzednie odrobine nizej schodzily a pozatym to tesle sa nawet lepsze i sporo glosniejsze :mrgreen: (a to 8 ohm a nie 4)

Skomentuj

Oj daje daje, juz jedna tuba na dworze fajno gra sobie serio dzieki Umberto i Tomaszo ze istnieje takie "cos" :wink:
                        Pozdrawiam!!!
                        Nie ma za co,pomyśl jak spozytkować to co oferuje,jakich zabiegów dokonać aby zdystansować wiele markowych i nie markowych konstrukcji.Bo da się,wiem na swoim przykładzie,wystarczy pomyśleć.

Skomentuj

Kurde mysle i mysle ale jakos czasu malo i nie ma kiedy tego urzeczywistnic, aha no i trzeba sprzet pomiarowy zrobic ale ze nasze cudowne sklepy internetowe nie spiesza sie z wysylkami to czekam :cry:
                          Juz nawet mialem propozycje naglasniania sylwkow( po pokazaniu co 1 tuba robi na dworze) ale ja twierdze ze jak na imprezie nie wali po klacie to shit :razz:
                          Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Czaruję...
                          X