lepiej jest stopniowo gromadzić lepsze komponenty i zbudować sobie coś lepszego niż zaoszczędzić i później mieć poczucie niedosytu i myśl że jednak można było trochę dozbierać...
Ja też się wahałem czy warto wydać tyle pieniędzy na głośniki i powiem z całą odpowiedzialnością że warto...
Właśnie jestem na etapie budowania kolumn do KD...
Fronty już mam gotowe ( http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=10647 ) i zakupione przetworniki na centra i efektowe...
Projekt zwrotnicy wykonał nie kto inny jak sam IREK ( serdeczne podziękowania i chwała mu za to). Głośnik na suba razem z MB i wzmakiem od IRKA też już jest tylko jest jeden problem a mianowicie brak czasu na złożenie tego wszystkiego w całość...
Nie było łatwo zgromadzić to wszystko zwłaszcza że od lutego jestem "szczęśliwym" posiadaczem żony a od lipca jeszcze i dziecka więc budżet znacznie się zmniejszył (kobiety nie rozumieją naszej pasji jaką jest DIYAUDIO) ale wszystko gromadziłem sukcesywnie i nie żałuje tego ani trochę bo imo lepiej jest stopniowo gromadzić lepsze komponenty i zbudować sobie coś lepszego niż zaoszczędzić i później mieć poczucie niedosytu i myśl że jednak można było trochę dozbierać...
Trzeba przyznać, że zestawik pierwsza klasa:-) Jeżeli zdecydowałbym się na jakikolwiek zestaw głośników do którego nie ma zwrotnicy to pewnie negocjowałbym z ludźmi z forum, zaczynając zapewne od Irka :wink:
Akurat jestem w takiej sytuacji, że po ślubie środki finansowe będą stały na podobnym poziomie bo już w zasadzie mamy wspólny budżet z dziewczyną. Jej się do tego podoba moje zainteresowanie, więc mam nadzieje, że będzie dobrze :cool: Dziecko planujemy za parę lat, więc ten koszt odpada :roll: Szczerze mówiąc Twoja wypowiedź dała mi do myślenia, więc napewno rozważę na jakie głośniki się zdecydować :razz:
A jaki głośnik do suba wybrałeś??
Takero,
A o jakich tonsilach mówisz(modele głośników)?? Czemu omijasz tego stx szerokim łukiem :wink:
:?: Widziałem, że go sprawdzałeś, czegoś mu konkretnie brakuje :?:
Skomentuj