Witam wszystkich ponownie
Niedawno bardzo mi pomogliście i rozszerzyliście wiedze na temat DIY które planuje ale póki zbieram kase w pokoju mam nieswoje głosniki tonsili...
Wiem że moje pytanie nie do konca związane z DIY ale związane z akustyką...
A więc posiadam takie kolumny....
(głośniki rok temu miały wymienione wszystkie przetworniki na oryginalne zamienniki)
I pierwsze pytanie dotyczy jaki to konkretnie model...
Znalazłem zdjęcia wielu ,,prawie takich samych'' ale niektóre miały różne nazwy wymiary głosnika wysoko tonowego koloru obódów plastików oraz pokrętła...
Na głośniku pisze jedynie że ma 70 W i 8ohm
Głośniki grają bardzo ładnie (jedynie mam zastrzerzenia do wysokotonowca)
Drugie pytanie ...
Jak głośniki najlepiej rozmieścic w pokoju 5 metrów na 3,5 wysokosc 2,7 metra.
W jaki sposb w stosunku do siebie, na przeciwko w rogach czy jak oraz na jakiej wysokosci bo na podłogowe chyba sie nie nadają nie ? (za niskie)
Zwracam się do was z pomocą ponieważ panuje tu bardz miła atmosfera w przeciwienstwie do niektórych for :) i już raz mi bardzo pomogliście i mam nadzieje ze pomożecie znów myślę ze nie wymaga to dużego wysiłku jesli znacie odpowiedz na moje 2 pytania.
Pozdrawiam z góry dziękuje :)
Niedawno bardzo mi pomogliście i rozszerzyliście wiedze na temat DIY które planuje ale póki zbieram kase w pokoju mam nieswoje głosniki tonsili...
Wiem że moje pytanie nie do konca związane z DIY ale związane z akustyką...
A więc posiadam takie kolumny....

(głośniki rok temu miały wymienione wszystkie przetworniki na oryginalne zamienniki)
I pierwsze pytanie dotyczy jaki to konkretnie model...
Znalazłem zdjęcia wielu ,,prawie takich samych'' ale niektóre miały różne nazwy wymiary głosnika wysoko tonowego koloru obódów plastików oraz pokrętła...
Na głośniku pisze jedynie że ma 70 W i 8ohm
Głośniki grają bardzo ładnie (jedynie mam zastrzerzenia do wysokotonowca)
Drugie pytanie ...
Jak głośniki najlepiej rozmieścic w pokoju 5 metrów na 3,5 wysokosc 2,7 metra.
W jaki sposb w stosunku do siebie, na przeciwko w rogach czy jak oraz na jakiej wysokosci bo na podłogowe chyba sie nie nadają nie ? (za niskie)
Zwracam się do was z pomocą ponieważ panuje tu bardz miła atmosfera w przeciwienstwie do niektórych for :) i już raz mi bardzo pomogliście i mam nadzieje ze pomożecie znów myślę ze nie wymaga to dużego wysiłku jesli znacie odpowiedz na moje 2 pytania.
Pozdrawiam z góry dziękuje :)
Skomentuj