Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny 3 drożne...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolumny 3 drożne...

Witam!
    Poszukuję projektu kolumn coś w stylu Tonsil Maestro II 180... O podobnej budowie i głośnikach. Czy ktoś może widział gdzieś taki projekt lub posiada takowy proszę o informację...
    Pozdrawiam!

zasimex, ile masz na to kasy?

Skomentuj

a ile wynosił by koszt zakupu identycznych przetworników co w maestro 2 ? (para)

Skomentuj

Zamieszczone przez brk
        a ile wynosił by koszt zakupu identycznych przetworników co w maestro 2 ? (para)
        pytaniem jest nie ile tylko czy takie sprzedadza...

Skomentuj

Witam! Na takie kolumny mogę przeznaczyć ok 800-1000 zł z tym że płyty i wszelkie wykonanie elementów konstrukcyjnych pudła bede miał darmo... zostają zwrotki głosniki i kable + terminale...

Skomentuj

mozna bazowac na takim zestawie http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5351
            budrzet pozwala zmienic i wysokiego i sredniaka, podeslac komus glosniki do pomiarow.
            tylko czy na pewno musi to byc 3way?
            nie lepiej zroic np za 1000pln kozackie (w miare) 2 drogi np na usherach? czy visatonie Al, czy kepie?
            ogolnie jest duzo opcji.
            a jakie grzmienie preferujesz?

Skomentuj

hmmm... to co napiszę na pewno będzie dla was smieszne ale dla mnie kolumna musi wyglądać oprócz tego że gra fajnie :) najbardziej podoba mi się konstrukcja 2 nisko i po jednym średnio i wysoko... i w miarę proste skrzynie... :) coś jak maestro II 180 czy wygladem mistral... jakby udało się takie coś skręcić byłbym :grin: wiem że to ma grać ale jakby przy okazji wyglądało byłoby super! a co preferuję....? zależnie od sytuacji... czasami basik czasami coś wyżej :)

Skomentuj

hmm... cos takiego tez dobrze wyglada http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=8240

Skomentuj

Witam!
                  Fajne kolumienki :) Mi mimo wszystko zależy na konstrukcji 3 drożnej gdzie obudowa byłaby prosta... Prosta w sensie takim jak pokazuje:
                  _____
                  / /|
                  /____ / |
                  | | |
                  | | |
                  | | |
                  | | |
                  | | |
                  | | |
                  | | |
                  | | |
                  | | |
                  | | |
                  | | |
                  | | /
                  |_ ___|/

[ Dodano: 2007-11-26, 09:09 ]
                  kreskowanie nie wyszło ;p ma to wyglądać jak maestro własnie (podobnie)

Skomentuj

Czaruję...
                  X