Mam taki problem dostalem takie kolumny jak wyzej od kolegi i nie wiem jak je podłączyć ponieważ jest osobno niksotonowy i osobno srednio i wysokotonowy. Podlaczalem je ale graja niezbyt zadowalajaco. Czy da sie zmienic zwrotnice czy jakos specyficznie podlaczyc zebym mogl je wykorzystać razem z YAMAHA?? Prosze o rade.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak polaczyc koumny technics SB-DV250 do YAMAHY RX-V559
Collapse
X
-
Ciezko zeby znalezc parametry tych głosników. To nie wiem co zrobic. Aparatury tez nie mam. Ciezko bedzie tak na oko zastosowac zwrotnice?? A do niskotonowego co najlepiej zastosowac aby poprawic jakosc bo on jest podlaczony bezposrednio narazie i zle gra. Mam inne kolumny philipsa i tam nie ma zwrotnicy tylko wysokotonowy jest podlaczony przez kondensator i gra bardzo dobrze.
Skomentuj
-
niemam pojecia co ci japonce robia ale wydaje sie ze to sa zupelnie inne wzmacniacze. jak sam zauwazyles bas z tych kolumn na twoim wzmaku nie zachwyca. jednak ja wiem ze one potrafia zaskoczyc iloscia basu. z drugiej strony jak u kolegi podlaczylismy pod ta wieze suba tonsilowskiego to tez niechcial jakos zaskakujaco grac :|
no i kto wie czym to wszystko sie rozni??
Skomentuj
-
A jest jakas uniwersalna zwrotnica ktora poprawilaby jakos dzwieku?? Bo parametrow tych glosnikow nie idzie niegdzie znalezc. Wiem tylko ze noiskotonowy jest 8 oHm/120W, a sredniotonowe i wysokotonowe 6 oHm/60W.
[ Dodano: 2007-11-27, 21:57 ]
Mam jeszcze pytanie. Da sie jakos zrobic pomiar tych glosnikow zeby zbudowac zwrotnice?? Domowym sposobem da sie to zrobic??
Skomentuj
-
uuu to nie dam rady tego zrobic?? JIG trzeba samemu zrobic?? Czytalem troche http://www.audiomania.info/articles.php?id=41.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gulu666Te YAMAHE ma akurat moj kolega, a ja mam RX-V457 i jestem bardzo zadowolony. Jak na te cene super sprzet. A YAMAHA RX-V559 to wyzszy model i mlodszy. Z YAMAHY jestem bardzo zadowolony, czysty dziwek i duza moc. Tylko trzeba dobre kolumny zeby wykorzystac w pelni ten sprzęt.
Skomentuj
Skomentuj