Witam, okazyjnie w moje ręce wpadł głośnik ss23W4557T00 plus membrana bierna ,prosze o poradę jaki wzmacniacz zastosować, zastanawiam się nad wz.od pana IRKA ,ale jak mu podałem jakie głośniki chcę zastosować jakoś zamilkł z konkretną odpowiedzią. Może ktoś z Was spotkał się już z subwooferm opartym na tym głośniku, sub będzie grał 80 procent w muzie a 20 w kinie .pozdrowienia
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wzmacniacz do suba
Collapse
X
-
http://akkus.com.pl/index.php?grupa=...&lang=pl&dh=dt
to.
krzyhoo9, następnym razem wpierw użyj choćby googli zanim zadasz pytanie.
Skomentuj
-
nie, na allegro nie kupiłem ,ale głośniczek jest wysokich lotów i dlatego szukam dobrego wz.żeby wyciągnąć z niego wszystko co najlepsze. Na allegro jest wz. firmy metronex ,myśle że nie przekręciłem nazwy .Co możecie o tych wz. powiedzieć. Wchodzi jeszcze jedna obcja;mam dużej mocy integre Denona i moze tylko filterek .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.Zamieszczone przez bolowz. firmy metronex
Skomentuj
-
Tak wszyscy polecają tu wzmacniacze irka, a czy można gdzieś je zobaczyć??? Jak wygląda panel itd???
Bo przecież robiąc subka na głośniku za 1500pln nie wpakuje panela "no name".
Tzn. Dla mnie nie ma znaczenia wygląd panela jak na niego nie patrze tylko dźwiek , ale wiadomo że później sie może subek znudzić czy wystąpi konieczność jego sprzedania to wtedy ludzie kupuja takze oczami!!!
A wiec gdzie moge go oblukać????
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85A skąd masz takie zdanie
Zamieszczone przez dulin7Albo Wzmak Janka (chyba dobrze napisalem) czytalem ze jest wysmienity do suba
Zamieszczone przez awariaTak wszyscy polecają tu wzmacniacze irka, a czy można gdzieś je zobaczyć??? Jak wygląda panel itd???
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bolokupuje śię,, kota w worku,,
Po 2 - z tego co wiem nikt jeszcze nic Irkowi nie zwrócił - świadczy to o czymś :)
Po 3 - masz gwarancje że wzmak ma podane przez Irka parametry i długą gwarancje i serwis.
Co do elektroniki zaprojektowanej i wykonanej przez Irka oraz jej jakości - od wielu lat kupuje od Irka wzmacniacze, panele do subów i nie tylko, większość użytkuje przez dluższy czas, choćby 'sub300' czyli 300 watowy panel do suba którego mam 1 egzemplarz - prototyp, już od dwóch czy trzech lat działa bez najmniejszej usterki, najmniejszej awarii.
Pomagał mi w napędzaniu wielu imprez - nieraz dzialał non stop na clipie - oddając pełne 300w przez wieczór, noc , cały następny dzień i całą następną noc, aż do świtu - czyli ponad półtorej doby non stop, nie wyłączając się, nie przegrzewając. Choć posiada chyba wszystkie możliwe zabezpieczenia - ciężko byłoby go zabić, a wiem o tym doskonale gdyż to wlaśnie miałem z nim zrobić - znaleźć jego słabe punkty aby Irek mógł je poprawić.
Sorki że się tak rozpisałem , ale irytuje mnie gdy ktoś pisze o np tym wzmaku 'no name' tylko dlatego że nie ma naklejki "hypex" ;]
Skomentuj
-
<takero> napisałeś właśćiwie że wz. gra i tylko tyle. Jak wiesz wszystkie graja ,a raczej chodzi o jakość dzwieku .I nie ważne czy jakiś wz. ma naklejkę i logo, a wrecz daleki jestem od takiego wartośćiowania przedmiotu jakim jest w tym przypadku wzmacniacz..Zadając pytanie na forum chodzi o jedno ,żeby uzyskać obiektywne opinie. Jak dla mnie kupno tych głośników to spory wydatek .Dlatego pytanie na forum.Dotarcie do szerszej grupy ludzi, co już coś robili i mają doświadczenie, a jednocześnie dzielą śię nabytym doświadczeniem. Osobiśćie robiąć suba na Tesli to kupił bym wz. na podstawie wielu pozytywnych opini wzmacniacza pana Irka. Jednak klasa głośników obliguje do zapoznania śię z szerszą ofertą .
Skomentuj
-
szersza oferta:
http://www.akustyk.com.pl/cenniki-hypex.html
Hypex DS4.0
Output power 400W/4 Ohm, 210W/8 Ohm
Subsonic filter 12Hz/-3dB, 24dB/Oct
Crossover subwoofer 30Hz - 120Hz, 18dB/Oct
Bassboost frequency/level 20-50Hz / 0-6dB
Input Impedance 10 kOhm RCA
1 kOhm High Level
Dimensions 267mm x 267mm x 70mm