Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt 22m2 by 44kw

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

44kw, no to zes pancerniaka zaprojektowal
    jakbys dal scianki 25 i 30mm to wzmocnienia w srodku bylyby zbedne. ja zrobilem z 28mm plyty wiorowej i ledwo co drga...
    jak chcesz dac ten szkielet to wystarczy plyta 16-19mm na poszycie.

co do pojemnosci to objetosc ktora zabral tunel odzyskasz poprzez wytlumienie

Skomentuj

Takie było moje założenie - Mini godziiilaaaa :lol: Nie no chciałem aby konstrukcja sama w sobie była ciężka abym nie musiał dodatkowo tego piachu/żwiru na dno pchać. Poza tym to kolumny na wieeele lat. Muszą być solidne. Buduje je dla siebie ale także dla bardzo zasłużonej mi osoby. A jak ogółem konstrukcja się podoba? Jakieś sugestie, uchybienia?

Skomentuj

Jak już się tak bawić z formą wewnętrzną to warto by też nad wyglądem zewnętrzym popracować :)

Skomentuj

Widzisz w tym sęk że nie mam dostępu do narzędzi zbytnio :) Na pewno będzie fornir. Myślałem nad czymś takim jak boki z wyżłobionymi czarnymi pasami (pionowymi) plus do tego front obszyty (w profesjonalnym zakładzie) czarną skórą (użyte białe lub bordowe szwy). Boki były by z ciemniejszego forniru (coś wpadającego w bordo - pasowało by do mojego pokoju - do zasłon).

Skóra również może być brązowa, czerwona, oczojebnie różowa szwy o innych kolorach tak samo fornir i wyżłobienia - nic jeszcze nie wiadomo projekt dopiero sie projektuje

Pomysłów mam sporo ale narzędzi i pieniędzy do ich wykonania już nie tak dużo :) Mam nadzieje że cosik mi do rączek wpadnie bo zarobić nie ma jak (17 lat).

PS: ojczulek wisi mi 4 miechy kieszonkowych - powinno być lepiej :twisted:

Skomentuj

nierozumiem gdzie na tej skorze maja byc szwy? przeciez to sie da okleic jedym kawalkiem

co do wyzlobien na bokach to frezarka w dlon i do roboty

Skomentuj

Wiesz myślałem aby grubymi szwami otoczyć głośniki. Ma to jedynie wartość estetyczną. Jeśli zostało by to wykonane porządnie i perfekcyjnie równo to całkiem przyjemny efekt dało by się uzyskać. Na pewno zamówię złotą tabliczkę z nazwą kolumienek i podpisem autora - priorytet Mam dużo pomysłów. Wszystkie przeanalizuję i przedstawię :)

Skomentuj

44kw, juz ostatecznie zdecydowales co bedziesz robil?
                bo ja mialbym inna propozycje. mianowice sprowadzilem z Usa sporo glosnikow i czesc ich mam na sprzedaz.

proponowalbym Ci zrobienie kolumn na 2 glosnikach Dayton RS180S-8 i wysokotonowym seas 27TDFC (H1189) lub 27TfFC (H881)

sam wlasnie jestem w trakcie wykonywania zestawu wlasnie na 2x RS180S-8 i 27TfFC (H881) .
                z kosztami glosnikow zmiescisz sie w 1100 zl , a glosniki sporo lepsze jaki i zestaw powazniejszy i daje spore mozliwosci co do eksperymentowania (WTW, TWW, diapollito, 2,5 drozne itd)

Skomentuj

Hmm... Czekam na jakieś opinie o w/w daytonie RS :) Ktoś odsłuchiwał? Prosiłbym o jakąś ocenę brzmienia.

U mnie nigdy nic nie jest postanowione. Jeśli faktycznie głośniki są "sporo lepsze" to może warto zaryzykować. Ale narazie czekam na opinie.

Skomentuj

kilka testów:
                    http://www.markk.claub.net/Testing/W...rs_blowout.htm

http://www.zaphaudio.com/6.5test/

Skomentuj

44kw, najpierw sam musisz wiedzieć czego chcesz...

Skomentuj

Chce dwudrożnej dobrze grającej konstrukcji na 180mm midi-wooferze.

djrobo - dzięki zostanę przy HDSie i XT. Wyjdzie mnie to taniej, bez kombinowania, bez stresów.

jutro będę prawdopodobnie zamawiał płyty MDF.. Około 24 sztuk odpowiednio dociętych :) Najpierw się zorientuję ile mnie to wyniesie, potem zapytam czemu tak drogo, potem będę się po znajomości targować, potem - daj Boże - zamawiać :)

Skomentuj

Zamieszczone przez 44kw
                          Chce dwudrożnej dobrze grającej konstrukcji na 180mm midi-wooferze.
                          Tylko co znaczy 'dobrze' ? Każdy definiuje to inaczej, każdy ma inny gust, to co dla mnie może być świetne, dla Ciebie może być kiepskie...
                          Zanim cokolwiek kupisz posłuchaj tego, jesteś w zasadzie z wawy więc nie ma problemu żeby wpaść do akustyka czy akkusa i posłuchać ich zestawów oraz połazić po salonach audio których jest przecież masa ...

Skomentuj

Takero. Swojego wyboru dokonałem jedynie poprzez czytanie opinii. Niestety nie mam zbyt dobrych warunków aby podróżować po wawie. Chciałbym zalecieć do akustyka i odsłuchać HX18 oraz XT1 i mam wielką nadzieje że w najbliższym czasie uda mi się wyciągnąć zmotoryzowanego kuzyna bo starsi czasu nie mają.. Wtedy będę mógł powiedzieć czy opinie są prawdziwe. Może tu to tak wygląda że lecę na wariata z konstrukcją lecz zapewniam że wszystko sobie starannie analizuję. Jeśli nawet miałbym zmienić projekt w ostatniej chwili - nie ma problemu - biorę ołówek, kartkę i projektuję bude, robie kosztorys, spisuję wymiary płyt na docięcie itp itd. Nie potrzebuję na to dużo czasu.

Skomentuj

44kw, i jak idzie ci z glosnikami? pozostales przy HX18 lub XT1?? byles w akustyku?? jesli tak to opisz wrazenia :)

Skomentuj

Witam po długiej nieobecności.

Projekt nie został zrealizowany.

Dopiero teraz kiedy jestem po maturze, pracuje i studiuje znalazł się najpotrzebniejszy surowiec do wykonania kolumn - pieniądz.

Zmieniłem wybór na 2,5 drożny HDX2 akustyka. Prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu pofatyguje się do nich aby kupić wszystkie elementy łącznie ze zwrotnicami.

Udało mi się kupić odtwarzacz DVD PHILIPS DVP9000S CINEOS który pewnie niektórzy znają z TEJ recenzji. Stan perfekcyjny z pudełkiem i oryginalnym pilotem a zapłaciłem 350zł :)
                                Wzmacniacz to kupiony koło 4-5lat temu Pioneer A-656 MARK II (co ciekawe po tym czasie wzmacniacz na allegro nie staniał - wręcz przeciwnie - podrożał).

Co powiecie o takim zestawiku? Spotkaliście się kiedyś z moim wzmacniaczem?

Pozdrawiam,
                                Kuba

Skomentuj

Czaruję...
                                X